• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

ASKİ: Evlerdeki musluklardan gönül rahatlığı ile su içilebilir

ASKİ: Evlerdeki musluklardan gönül rahatlığı ile su içilebilir
ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Çatalan tesislerinde arıtılan suların içilmesinde hiçbir sakınca olmadığını belirterek, vatandaşların evlerindeki...

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Çatalan tesislerinde arıtılan suların içilmesinde hiçbir sakınca olmadığını belirterek, vatandaşların evlerindeki musluklardan akan suları gönül rahatlığı ile içebileceklerini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Adanalılara sağlıklı ve kaliteli içme suyu ulaştırmak için sistemli bir şekilde çalışıyor. Yüzeysel su kaynaklarından alınan ham sular, pompalar yardımıyla içme suyu arıtma tesislerine terfi ettiriliyor. Arıtma tesisine gelen ham su, çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra içme suyu durumuna getiriliyor. Vatandaşlara iletilen suyun ulusal ve uluslararası standartları sağlaması noktasında gerekli tüm analiz ve ölçüm çalışmalarının yapılabilmesi için ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından birçok çalışma ve yatırım yapıldı. Su arıtma işlemlerinde, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), "TSE 266', "İçme Suyu Elde Edilen ve Elde Edilmesi Planlanan Yüzeysel Suların Kalitesine Dair Yönetmelik" ve "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" hükümlerinde belirlenmiş içme ve kullanma suyu standartları izleniyor.

Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde yıllık 135 milyon metreküp sağlıklı içme suyu üretildiğini söyleyen Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, şehre günlük ortalama 270 bin metreküp su verildiğini açıkladı. Vatandaşların evlerinde musluklardan akan suları gönül rahatlığı ile kullanabileceklerini belirten Genel Müdür Pekar, "Yüksek teknolojili tesislerimizde arıtılan suların içilmesinde hiçbir sakınca yoktur. Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisimiz tam otomasyon ile işletilmektedir. Tesisten çıkan ve musluklardan akan sudan günlük numuneler alınıyor ve su kalite parametre analizleri ile değerlendirmeler yapılıyor. İnsan sağlığı mevzubahis olduğu için suyun arıtılma işlemleri büyük bir titizlikle gerçekleştiriliyor." şeklinde konuştu.

ASKİ: Evlerdeki musluklardan gönül rahatlığı ile su içilebilir

ASKİ: Evlerdeki musluklardan gönül rahatlığı ile su içilebilir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim