• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

ASKİ 2016’da Yatırımları Artıracak

ASKİ 2016’da Yatırımları Artıracak
2015'i yatırım ve çalışma yılı olarak tamamlayan ASKİ Genel Müdürlüğü 2016 yılına da hızlı bir giriş yaptı.

2015'i yatırım ve çalışma yılı olarak tamamlayan ASKİ Genel Müdürlüğü 2016 yılına da hızlı bir giriş yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun doğrudan talimatıyla il genelinde sıkı bir çalışma programı uygulayan ASKİ, merkez ilçe Efeler başta olmak üzere İncirliova, Germencik, Koçarlı, Köşk, Nazilli ve Sultanhisar'da yoğun çalışmalar yürütüyor. Diğer ilçelere oranla bu ilçelerde geçmişten gelen alt yapı sorunlarının ciddi boyutlarda olması yatırımların artırılacağı sinyalini vermektedir.

EFELER'DE DEV DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR

ASKİ vatandaşların sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuşması için Efeler "de başlattığı içme suyu şebeke yenileme çalışmaları hızla sürüyor. Eskiyen ve sık sorun çıkaran hatların yenilenmesi, mevcut asbest boruların son teknoloji polietilen borularla değiştirilmesi, vana sistemlerinin kurulması, şebeke ve abone bağlantılarının yenilenmesi gibi bir dizi işi kapsayan içme suyu çalışmasında büyük ölçüde ilerleme kaydedildi. Son olarak Turgut Özal Bulvarı, Ünal Özgödek Bulvarı ve Taşlıboğaz Bulvarı'nda süren çalışmalar tamamlandı. Çalışmalar çerçevesinde içme suyu hattı ile beraber abone bağlantıları da yenileniyor, asbest borular temizlenip sağlıklı polietilen borularla sağlıklı içme suyunun yansıra uzun yıllar sorunsuz alt yapı hedefleniyor.

EFELER'İN 3 MAHALLESİ YENİ ALT YAPIYA KAVUŞUYOR

Büyük içme suyu dönüşüm hamlesi çerçevesinde Turgut Özal Bulvarı'ndan başlayan çalışmalarda Taşlıboğaz Bulvarı ve Ünal Özgödek Bulvarı'nda çalışmaların tamamlanmasının ardından Yörük Ali Efe Bulvarı'nda çalışma başlatacak olan ASKİ daha sonra Lefkoşa Bulvarı, Huzurevi Caddesi, ve Batı Gazi Bulvarı'na geçmesi planlanıyor. Söz konusu güzergâhların yer aldığı Girne, Mimar Sinan ve Kemer Mahallelerini kapsayan dev çalışma ile eskiyen tüm içme suyu hatları yenilenecek. Sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuşacak olan yerleşim yerleri yeni döşenen borularla uzun süre su kesintisi yaşamayacak.

EFELER MENDERES MAHALLESİ'NDE DE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

İçme suyu hat yenilemeleri çerçevesinde süren çalışmaların bir diğer ayağı da Menderes Mahallesi'nde tamamlandı. 505 ve 513. Sokakları kapsayan çalışmada 2000 metre hat döşendi. Abone bağlantıları yenilenip, yeni yerleşim birimlerine su verildi.

Poligon Bulvarı'nda çalışmalar sona erdi

Osman Yozgatlı Mahallesi Poligon Bulvarı'nda eskiyen ve sık sık sorun çıkaran içme suyu hattı 300 metre çalışma hat yenilemesi tamamlandı. Abone bağlantıları yapılarak çalışmalar sona erdi.

Muğla Bulvarı'nda çalışmalar başlıyor

ASKİ, İstiklal Mahallesi Muğla Bulvarı'nda içme suyu hat çalışması yapacak. 1000 metre uzunluğunda ki çalışma söz konusu bulvarın batı yakasında gerçekleşecek. Bölgedeki yerleşim yerlerinde yaşanan içme suyu sorunun önüne geçilmesi hedefleniyor.

KIZILCAKÖY-DEREAĞZI VE KENGER'DE YAĞMURSUYU ÇALIŞMALARI YAPILDI

Efeler ilçesi Kızılcaköy ile Dereağzı mahallelerinin bağlantı yolunda bağlantısına 3 adet yağmursuyu geçiş hat bağlantısı yapıldı. Yapılan çalışma ile aşırı yağışlarda yolun söz konusu mevkisinde yaşanan su taşkını sorunu giderildi. Kenger mahallesinde de yağmur suyu hattı yapılarak aşırı yağışlarda yaşanan mağduriyet giderildi.

EFELER'DE YOĞUN KANALİZASYON HATTI MESAİSİ

Işıklı, Fatih, Kemer, Ata, Umurlu ve Dağeymiri mahallelerinde yoğun kanalizasyon hattı çalışmaları yapıldı. Söz konusu mahallelerde birçok yeni yerleşim birimine hat çekilirken, mevcut sorunlu bölgelerde hat yenilemeleri gerçekleştirildi.

EN YOĞUN ÇALIŞMALAR KOÇARLI'DA

ASKİ Genel Müdürlüğü'nün kapsamlı ve yoğun çalışma sürdürdüğü ilçelerin başında gelen Koçarlı'da faaliyetler hız kesmeden devam ediyor. İçme suyu çalışmalarının önde olduğu ilçede, Dereköy, Kızılkaya ve Güdüşlü "de tatlı su hatlarının bakım ve yenilemeleri gerçekleştirildi. Çulhalar "da yapımı planlanan 1400 metrelik içme suyu hattı için ise son hazırlıklar tamamlanmak üzere. Öte yandan yine içme suyu çalışmaları çerçevesinde Yeniköy ve Taşoluk içme suyu deposunun bakım ve yenilemesi yapılırken, Çulhalar, Satılar, Büyükdere, Sobuca, Şahinciler, Evsekler, Esentepe, Bıyıklı ve Kızılkaya mahallelerinde bulunan içme suyu arıtma tesislerinin tamamının bakım ve yenilemesi tamamlandı. Güdüşlü, Birci, Çallı, Mersinbelen'de ise paket arıtma tesisi yapılması planlanıyor.

Çakırbeyli "de su kesintisi olacağı zaman mahallede tamamen kesilen sular artık bölgesel kesilecek. Yapılan çalışma ile 7 içme suyu vanası takıldı. Bu kapsamda sokak sokak kesinti imkânı sağlanan Çakırbeyli "de artık su kesintileri herkesi etkilemeyecek. Çakırbeyli "de süren bir diğer çalışma ise 270 metrelik yağmur suyu hattı yapımı faaliyetiydi. Aşırı yağışlarda yaşanan su baskınları önlemek için çalışma başlatan ekipler 270 metre yağmur suyu hattı yaptı.

Şenköy'de süren 300 metre pis su tahliye hattı çalışması tamamlandı.

60 YILLIK SORUN 1 GÜNDE BİTTİ

ASKİ'nin Koçarlı'da yaptığı bir diğer büyük çalışma oldukça ses getirdi. 60 yıldır çeşmesi akmayan Ahmet ve Müzeyyen Türkkan isimli yaşlı çiftin yapılan çalışma ile çeşmeleri akmaya başladı. Banyo, bulaşık ve diğer kullanım için topladıkları yağmur suyu ile ihtiyaçlarını giderdiklerini, içme suyu için ise hayvanlar aracılığıyla çeşmeden taşıdıkları suyu kullandıklarını ifade eden Ahmet Türkkan (79) ömrünün kalan kısmını rahat içinde geçirecek. Yürüme güçlüğü çeken 70 yaşındaki Müzeyyen Türkkan ise "Bize bu mutluluğu yaşattığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan Allah razı olsun" dedi.

TÜRKÜLERİN ÇEŞMESİ YENİDEN AKMAYA BAŞLADI

ASKİ Koçarlı'da yürüttüğü çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Güdüşlü "de bulunan ve adı türkülere konu olan, halk arasında gelin çeşmesi olarak bilinen, köy çeşmesi 6 yıl önce yaşanan sel sebebiyle kurumuştu. Mahalle sakinlerinin başvurusunu hızlıca değerlendiren ASKİ ekipleri yapılan çalışma ile çeşmeyi yeniden canlandırdı. 500 metre hat çekilerek çeşme yeniden akıtılmaya başlandı. Güdüşlü "de büyük mutlulukla karşılanan çalışmanın yanı sıra diğer içme suyu sorunları da kısa süre içerisinde giderilecek.

KÖŞK VE SULTANHİSAR'DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Köşk Başçayır ve Çiftlik mahallelerinde aşırı yağışlarda yaşanan yağmursuyu sorununu çözmek için kolları sıvayan ASKİ Genel Müdürlüğü söz konusu mevkilerde sürdürdüğü çalışmaları tamamladı. İki mahallede toplamda 380 metre hat çalışması yapıldı.

Köşk Ketenyeni, Sarıçam ve Altı Eylül mahallelerinde toplamda 2000 metreyi bulan içme suyu hat çalışması gerçekleştirildi. Şebeke hattı yapımı ve yenilemelerini kapsayan çalışmalar çerçevesinde içme suyu sorunu giderildi. Sarıçam mahallesinde 300 metre içme suyu şebeke yenileme çalışması başlayacak.

Sultanhisar Atça Mahallesi Tomas mevkiinde 900 metre isale hattı yapıldı. 17 hanenin abone bağlantısı yapıldı. Ayrıca Sultanhisar Katı Atık Tesisi "ne 1000 metre içme suyu isale hattı çekildi.

BOZDOĞAN'IN ALT YAPISI HIZLA YENİLENİYOR

Bozdoğan'da süren çalışmalar arasında tarımsal sulama ve içme suyu çalışmaları ilk sırada yer alıyor. Seki Mahallesi'nde çiftçiler için hayati önem taşıyan kış sulama suyu çalışmaları tamamlandı. Akyaka mahallesinde ise toprak sulama arkları betona çevriliyor. Daha dayanıklı ve kullanışlı olan beton kanallar aracılığı ile çiftçilere büyük kolaylık sağlanıyor. Öte yandan Yazıkent mahallesinde aşırı yağışlarda meydana gelen su taşkınını önlemek için yapılan yağmursuyu kanalı çalışması hızla devam ediyor.

İÇME SUYU ÇALIŞMALARI DA SÜRÜYOR

Bozdoğan ilçe merkezi için hayati önem taşıyan isale hattı çalışması tamamlandı. 1300 metre uzunluğunda isale hattı aracılığı ile sağlanacak takviye su ilçe merkez mahallelerde yaşanması muhtemel su sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Alihisar mahallesinde ise içme suyu deposunun çıkış vanaları değiştirildi.

KUYUCAK VE KARACASU'DA TARIMSAL SULAMA ÇALIŞMALARI

ASKİ Genel Müdürlüğü Kuyucak ve Karacasu'da gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarının yanı sıra ilçelerimizde süren bir diğer yoğun çalışma ise tarımsal sulama alanında gerçekleştiriliyor. Tarım havzalarının yer aldığı Karacasu ve Kuyucak'ta kış sulamasının sağlıklı şekilde yapılması için çalışmalar sürerken yaz için çalışmalar şimdiden başladı.

Horsunlu'da 200 dönüm kapasiteli tarımsal sulama çalışması yapıldı

Kuyucak Horsunlu'da yapılan çalışma ile 200 dönüm tarım arazinin sulama ihtiyacı giderildi. 200 metre hat çekilerek havuzda birikecek sular tarım alanlarına ulaştırılarak, özellikle kış sulaması için yeterli miktarda suyun temin edilmesi hedefleniyor. Ayrıca Horsunlu, Yamalak, Kurtuluş ve Gencelli'de tarımsal sulama için yapılan arkların bakımları tamamlandı. Öte yandan Karacasu Çamköy'de de tarımsal sulama çerçevesinde çalışmalar sürüyor. 300 metre sulama hattı yapılan çalışmalar 4 adet ızgara yapımıyla tamamlandı.

AZİZABAT'DA ÇALIŞMALARDA SONA YAKLAŞILIYOR

Azizabat mahallesinde yaşanan içme suyu sorunu üzerine başlatılan çalışmalarda sona gelindi. 1300 metrelik içme suyu hattı çalışması büyük oranda bitirildi. Kısa zamanda çalışmaların tamamlanarak sorunların giderilmesi hedefleniyor.

İNCİRLİOVA'DA ÇALIŞMA KAMPI GİBİ

İncirliova Osmanbükü'nde 800 metre yağmursuyu hattı yapımı tamamlandı. Mahallede biriken suların sağlıklı bir şekilde iletilmemesi sebebiyle yaşanan koku sorununa el atan ASKİ yapılan çalışma ile koku sorununu giderdi.

Eğrek Mahallesi'nde yapılan sondaj çalışması ile 3 mahallede içme suyu sorunu giderildi. İçme suyu yetersizliği yaşayan Arzular, Hamitler ve Eğrek'te mevcut kuyulara ek olarak Eğrek mahallesinde açılan içme suyu kuyusu ile sorun çözüldü. Ayrıca Eğrek'te süren 2100 metrelik içme suyu hat çalışması bitti.

İkizdere mahallesinde aşırı yağış sebebiyle yaşanan toprak kayması sonrası zarar gören içme suyu şebeke bağlantılarının yeri değiştirildi. Depo bakım çalışmasının ardından içme suyu sorunu giderildi.

Acarlar Mahallesi'nde vana değişimi gerçekleştirildi. Eskiyen mazgallar yenilendi.

Palamut Mahallesi'nde içme suyu şebeke hat çalışması yapıldı.

Hamitler Mahalle camisinin çeşmesine zaman kaybedilmeden müdahale edildi

Aşırı soğuk ve don sebebiyle patlayan ve kullanılmaz hale gelen Hamitler Mahalle camisinin çeşmesine hızlıca müdahale eden ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri sorunu kısa sürede giderdi. Vatandaşlar tarafından oldukça memnun kalınan çalışma ile çeşme yeniden kullanılmaya başlandı.

Elbeyli'de açık kanal aracılığıyla aktarılan pis su gideri koku yaratınca ASKİ Genel Müdürlüğü burada da çalışma yaparak yaşanan mağduriyeti giderdi. Açık pis su gideri kanalının beton kapaklarla kapatılması çalışması tamamlanarak mahalle sakinlerinin koku şikâyetleri son buldu.

GERMENCİK'TE İÇME SUYU ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Dağyeni Mahallesi'nde açılan sondaj ile içme suyu sorunu giderildi. 100 metre hat döşemesi yapılarak içme suyu depoya ulaştırıldı. Öte yandan Park mahallesinde sürdürülen içme suyu çalışması tamamlanarak Öğretmenevleri sitesinde çalışma başlatıldı.

Kızılcapınar'da büyük yağmur suyu çalışması tamamlandı

Kızılcapınar mahallesinde yaşanan yağmur suyu sorunu yapılan çalışma ile aşıldı. Aşırı yağışlarda büyük sorun yaşayan ve tarım alanları ile haneleri su basması sorunu maddi zarara yol açan su taşkın ve baskını 800 metrelik hat ile çözüldü. 9 ayda 3 kez su basınca müracaat eden mahalle sakinlerinin şikâyet taleplerini değerlendiren ASKİ Genel Müdürlüğü sorunu kökten sonuca ulaştırdı.

NAZİLLİ'DE SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ASKİ Genel Müdürlüğü'nün yoğun olarak çalışma yürüttüğü ilçelerin başında gelen Nazilli'de ise faaliyetler hız kesmeden sürüyor. Yağmursuyu çalışmaları öncelik bulurken içme suyu ve kanalizasyon alanlarında da önemli yatırımlar yapıldı.

Yeni mahallede sürdürülen içme suyu çalışmaları tamamlandı. 215 sokakta sürdürülen isale hattı çalışması ile sık sık yaşanan içme suyu arızlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Şimşelli Mahallesi'nde ise 1800 metrelik hat çalışması ile yaşanan su sorununu giderildi. Aşağı Örencik'te sondaj çalışması ile mevcut kuyuya destek sağlandı. Sağlanan içme suyu 1400 metre isale hattı yapılarak arıtma tesisine ulaştırıldı.

Kanalizasyon çalışmaları çerçevesinde ise Zafer, Yıldıztepe, Yeşil ve İsabeyli mahallelerinde yeni yerleşim yerlerine yaklaşık 1200 metreyi bulan kanalizasyon hat çekilmesi çalışmaları gerçekleştirildi. Abone bağlantıları yapılarak çalışmalar sona erdi.

YOĞUN ÇALIŞMALAR SÖKE'DE DE DEVAM EDİYOR

Söke Çeltikçi, Kemalpaşa, Cumhuriyet ve Fevzipaşa mahallelerinde gerçekleştirilen kanalizasyon çalışmaları çerçevesinde eskiyen ve yeni bağlantı gereken abonelere parsel bağlantısı çalışmaları yapıldı.

Atatürk Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi ve Çeltikçi Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'nde kanalizasyon hat çalışmaları yapılarak, mevcut kanalizasyon şebekesi yenilendi.

ASKİ'NİN ÇİNE VE MAHALLELERİNDE SÜRDÜRDÜĞÜ

YOĞUN FAALİYET GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Çine'de sürdürdüğü çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Mevsim şartları ve zemin durumu zaman zaman çalışmaları zorlasa da ekipler alt yapı faaliyetlerini günden güne artırıyor. Büyükşehir yasası çerçevesinde mahalle statüsü alan köylerde daha önce yetersiz bir şekilde yapılan veya hiç alt yapısı bulunmaması daha detaylı çalışma yapılmasını gerektiriyor.

İÇME SUYU ALTYAPISINA BÜYÜK YATIRIM SÜRÜYOR

5218 sayılı büyükşehir yasası gereği yapılan çalışmalar çerçevesinde köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde yapılan alt yapı çalışmaları çerçevesinde geçmişin izleri siliniyor. En çok köye sahip ilçelerin başında gelen Çine'de de çalışmalar paralel olarak yoğun geçiyor. İçme suyu alt yapısı en önemli konular arasında geliyor. Taşıma su ve artezyenlerle içme suyu ihtiyacını gideren yerlerde yapılan yatırımlarla vatandaşların çilesini sona erdiriyor.

2015'de 16.000 metre içme suyu hattı

İlçe merkezi başta olmak üzere Alabayır, Altınabat, Bahçearası, Bereket, Camızağızlı, Cumalı, Evciler, Gökkaya, Hacıapaşalar, Karakollar, Kavşit, Mutaflar, Ovacık, Soğukoluk, Söğütçük, Topçam, Yeniköy de 2015 yılı içerisinde toplam 16.000 metre içme suyu hattı yapıldı. Tüm içme suyu depolarının bakımları, elektrik tesisat ve pano yenilemeleri, vana değişimleri, isale hattı bakımları yapıldı. İçme suyu kuyularında da sıkı bakım yürüten ekipler tüm dikey ve yata pompalarının yenilemelerini gerçekleştirerek sorunsuz içme suyu içi yoğun mesai harcadı.

15 içme suyu kuyusu açıldı

İçme suyu konusunda kaliteli, sağlıklı ve sorunsuz parolasıyla çalışma yürüten ASKİ Genel Müdürlüğü merkez mahalleler dışında kalan yerlerde içme suyu sorunlarını kökten çözüyor. Gerekli fizibilite ve ön hazırlıkların ardından kısa zamanda, Seferler, Hasanlar, Soğukoluk, Altınabat, Sarıköy, Yeniköy, Kavşit, Umurköy, Çatak, Elderesi, Bahçearası, Söğütçük, Mutaflar, Çöğürlük ve Mutaflar mahallelerini kapsayan çalışmalar çerçevesinde 15 adet kuyu açıldı. Bu mahallelerden Bahçearası Mahallesi Ömerler mevkii ve Söğütçük'te pompa bağlantısı gerçekleştirilerek isale hattı yapımının ardından devreye alınarak çalışmalar sonuçlandırıldı. Sarıköy'de ise kısa zamanda isale hattı yapımına başlanarak içme suyu kuyusu devreye alınacak.

MAHALLELER KANALİZASYONA KAVUŞUYOR

ASKİ Genel Müdürlüğü'nün sürdürdüğü içme suyu çalışmalarının yansıra üzerinde durduğu bir diğer önemli konu ise kanalizasyon alt yapısı oldu. Çoğu atıl durumda olan ve yapıldığı günden bugüne neredeyse hiç çalışma yapılmamış kanalizasyon alt yapısı, büyükşehir yasası kapsamında ASKİ sorumluluğuyla titiz bir dönüşüme tabi tutuluyor. Fosseptik kullanan yerler kanalizasyona bağlanıyor, Atıksu şebeke ve abone bağlantıları yenileniyor.

Son olarak ilçe merkezi ve Evciler mahallesinde yapılan çalışmalar ile toplamda 6300 metre kanalizasyon hattı yapıldı.

AŞIRI YAĞIŞLARDA YAŞANAN ÇİLE SON BULACAK

Aşırı yağışlarda yaşanan su baskın ve taşkını sebebiyle büyük sorun yaşayan yerleşim yerlerinde sürdürülen yağmur suyu çalışmaları içme suyundan sonra en çok hat çalışması yapılan çalışmaların başında geliyor. Tarla, bahçe, mesken ve ticarethanelerde özellikle mal kaybına yol açan su baskınlarını önlemek için yağmur suyu önleme yatırımları günden güne artıyor.

17 mahalleye yağmursuyu hattı yapıldı

Alabayır, Akdam, Bölüntü, Cumalı, Çaltı, Dotluoluk, Gökyaka, Kabalar, Karakollar, Kargı, Kavşit, Mutaflar, Ovacık, Sarıköy, Soğukoluk Söğütçük, Yeniköy ve ilçe merkezinde yağmur suyu hatları yapılarak aşırı yağışlarda biriken yağmur suyunun oluşturması muhtemel sorunların önüne geçildi.

DİDİM'DE YAZ HAZILIKLARI DEVAM EDİYOR

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun hassasiyetle üzerinde durduğu turistik yerlerdeki alt yapı sorunlarını gidermek için geniş kapsamlı yatırımlarına devam ediyor. İlçenin Atatürk, Adnan Menderes ve Cumhuriyet caddelerinde yapılan yağmursuyu alt yapısı çalışmalarının tamamlanmasının ardından oteller bölgesi olarak adlandırılan Avcılar Çukuru mevkiinde de başlattığı yağmursuyu çalışması tamamlandı. Bölge esnafı ve sakinleri tarafından çile olarak adlandırılan aşırı yağışlarda yaşanan su baskınlarına müdahale eden ASKİ Genel Müdürlüğü sorunu kökten çözdü. Oteller bölgesi olması sebebiyle hassasiyetle yürütülen çalışmada tüm hat bağlantıları tamamlandı. Izgara yapımı devam eden çalışmalar hafta içi tamamen sona erecek. Yapılan çalışmalardan büyük memnuniyet duyan vatandaşlar ve esnaf yağmursuyu çilesini artık yaşamayacak.

ATIK SU TERFİ MERKEZLERİ BAKIMDAN GEÇİRİLİYOR

Yağmursuyu çalışmalarının yanı sıra ilçede bir diğer önemli çalışma terfi merkezlerinde gerçekleşiyor. ASKİ ekipleri 13 adet terfi merkezini bakıma aldı. Tüm motor, pompa ve vanalar bakım ve yenilemeye tabi tutulurken metal aksamlar ve hat bağlantılar değiştiriliyor. Terfi merkezlerinde sürdürülen diğer çalışma ise koku giderme üniteleri yapımı oldu. Altınkum oteller bölgesinde yaşanan pis koku sorununa çözüm olarak terfi merkezi yapan ASKİ çalışmalarını tamamladı. Martı Sitesi, Yeşilkent, Kıyıkent, Mavişehir ve Altınkum'da olmak üzere 5 tane daha koku giderme ünitesi yapımı hedefleniyor. Terfi merkezlerinin yanı sıra atık su ve kanalizasyon çalışmaları çerçevesinde sürdürülen diğer çalışmalarda ise Yeni Mahalle ve Çamlık mahallelerinde 200 metre hat yapımı tamamlandı.

FEVZİ PAŞA'DA İÇME SUYU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

1500 metre uzunluğunda içme suyu hattı çalışması tüm hızıyla sürüyor. Eskiyen ve sık sık arıza yapan hatta müdahale eden ASKİ, yenileme çalışması ile çözüme ulaşacak. Çalışmalarda sona yaklaşılırken birçok mevkide ufak çaplı çalışmalar da sürüyor.

BUHARKENT'TE SAĞLIKLI İÇME SUYU ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Buharkent ilçe tarihinin en büyük yatırımlarından birisi olan içme suyu alt yapısı dönüşüm projesi çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun üzerinde önemle durduğu sağlıklı ve kaliteli içme suyu projesi kapsamında il genelinde yürütülen yoğun çalışmalardan bir diğeri de Buharkent'te sürüyor. Sağlıksız ve eski teknoloji asbest boruların temizlenmesi, şebeke ve isale hatlarının yenilenmesi, depoların bakımı, pompa değişimleri ve yenilenmesi gibi bir dizi çalışmayı içeren 20.000 metre olarak hesaplanan çalışmada 1500 metrelik ilk etap tamamlandı. Merkez mahallelerini kapsayan ve Atatürk Caddesi'nden başlanan dev projede asbest borular temizlenerek yerine sağlıklı, uzun ömürlü ve son teknoloji polietilen borular kullanılıyor.

DIŞ MAHALLELERDE DE İÇME SUYU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Merkezde süren yoğun içme suyu çalışmalarının yanı sıra Buharkent'in merkez dışında kalan mahallelerinde de geçmişin izleri siliniyor, hatlar yenilenip yeni içme suyu kuyuları açılıyor. Döşenen isale hatları ile içme suyu sıkıntıları hızlıca çözülüyor. Erincek, Savcılı, Kızıldere, Feslek, Ortakçı ve Gündoğan'da toplamda 4000 metreyi bulan hat yenilemesi gerçekleştirildi. Yeni kuyu açılan Erincek ve Gündoğan'da ise isale hattı çalışması döşenerek ek kuyular terfi merkezlerine ulaştırıldı.

KAMİLPAŞA MAHALLESİ" NDE YAĞMURSUYU VE KANALİZASYON ÇALIŞMASI YAPILDI

Yoğun içme suyu çalışmalarının yanısıra ekipler mahallelerde kanalizasyon ve yağmur suyu faaliyetlerini de yürütüyor. Kamilpaşa mahallesinde yol boyu yapılan yağmursuyu çalışması tamamlandı. 350 metre uzunluğundaki yağmur suyu hattı ile aşırı yağışlarda ulaşımı engelleyen yağmursuyu birikintisi ortadan kalkacak. Öte yandan yeni yerleşim yerlerine götürülen kanalizasyon altyapı çalışmaları çerçevesinde mahallede 600 metrelik hat çalışması yapıldı.

ASKİ 2016’da Yatırımları Artıracak

ASKİ 2016’da Yatırımları Artıracak

ASKİ 2016’da Yatırımları Artıracak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim