• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Askeri Casusluk Davasında Tüm Sanıklar Beraat Etti

Askeri Casusluk Davasında Tüm Sanıklar Beraat Etti
Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında mahkeme heyeti, tüm sanıkların...

Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında mahkeme heyeti, tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında mahkeme heyeti, 58 sanığın beraatine karar verdi. Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, emekli Albay İbrahim Sezer'in de aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Mahkeme Heyeti Başkanı Selçuk Kaya, kararı açıkladı. Kaya, tüm sanıkların oy birliği ile beraatine karar verildiğini açıkladı.

Emekli Albay İbrahim Sezer, mahkeme çıkışı yaptığı açıklamada, "Şaşkınlık içindeyim. Biz 5 buçuk yıl önce kendi adıma 3 Ağustos 2010'da bu suçlamalara maruz kaldığımda o dönem karşımda ne bir mahkeme ne de bir adalet inancı kalmamıştı. Çünkü biz, diğer sanıklar da ısrarla "biz bu suçları işlemedik, işlememiz de mümkün değil, yer zaman çelişkileri dolayısıyla" demiştik. Fakat mahkeme bizi dinlemedi. Bugün geldiğimiz noktada ilk defa Avrupa normlarına uyan bir mahkemede adil yargılanma hakkıyla yargılandık. Bu düzmece delillerin delil kabul edilemeyeceğini kabul eden bu mahkeme, bizlerin her birimizin beraatına karar verdi. Ben adaletin tam kalbinin olduğu noktada aklanmış bir şekilde dururken, o dönem bizi yargılayan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı bugün tutuklu, içeride. Heyeti açığa alınmış. Şimdi ben onlara soruyorum, bakın ben burada aklanmış bir şekildeyim, siz neredesiniz?" ifadelerini kullandı.

Askeri Casusluk Davasında Tüm Sanıklar Beraat Etti

Askeri Casusluk Davasında Tüm Sanıklar Beraat Etti

Askeri Casusluk Davasında Tüm Sanıklar Beraat Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim