• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Askerden, Sur’da PKK’lılara çağrı: Gençler, teröre son verin, teslim olun

Askerden, Sur’da PKK’lılara çağrı: Gençler, teröre son verin, teslim olun
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam operasyonda güvenlik güçleri, bölgede bulanan PKK'lılara, zırhlı araçlardan çağrı yaptı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam operasyonda güvenlik güçleri, bölgede bulanan PKK'lılara, zırhlı araçlardan çağrı yaptı. Asker, "Gençler, terör olaylarına son verin ve teslim olun. Ölümü değil yaşamı seçin. Sizlere asla zarar verilmeyecektir. Sizleri kandırıyorlar. Bugün Silopi'de, Cizre'de huzur ortamı sağlandı. Çok yakında buraya huzur gelecek." şeklinde anons yaptı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin Sur ilçesinde hem PKK'lılara hem orada bulunan vatandaşlara çağrı yaptığı belirtildi. İki ayrı anonsta güvenlik güçleri önce PKK'lılara çağrı yaptı. Çağrıda, şu ifadelere yer verildi: "Devletin kararlılığı ortadadır. Mücadele, son kişi teslim olana kadar devam edecek. Teslim olanlar devletimizin güvencesindedirler. Daha fazla ölüme neden olmayın. Sizin canınız ve kanınız üzerinden kimsenin menfaat sağlamasına ve siyaset yapmasına müsaade etmeyin. Bir an önce devletin adaletine teslim olun."

VATANDAŞA ÇAĞRI: OPERASYON ARTIK SON AŞAMASINA GELDİ

Valiliğin, vatandaşlara yapıldığını belirttiği anonsta ise şu ifadeler yer aldı: "Değerli vatandaşlarımız; günlerdir bölücü terör örgütünün zulmüne son vermek, can güvenliğinizi sağlamak ve kamu düzenini yeniden tesis etmek için güvenlik güçleri her türlü gayreti göstermektedir. Operasyon ortak son aşamasına geldi. Teröristler dar bir alanda sıkıştırılmıştır. Teslim olmamaları halinde tamamen etkisiz hale getirilene kadar operasyon devam edecektir. Sizlerin can güvenliği için bizlere yardımcı olmanız önemle rica olunur. Can güvenliğiniz için en yakın güvenlik gücüne müracaat ediniz. Bölgeden emniyetle çıkmanız için her türlü tedbir alınmıştır. Bir an önce operasyon bölgesinden uzaklaşın."

Askerden, Sur’da PKK’lılara çağrı: Gençler, teröre son verin, teslim olun

Askerden, Sur’da PKK’lılara çağrı: Gençler, teröre son verin, teslim olun

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim