• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Asker ve polise 'dışarı çıkmayın' emri

Asker ve polise 'dışarı çıkmayın' emri
Hakkari'de 3 askerin şehit edilmesinin ardından bölgede suikast endişesi arttı. Asker ve polisten acil durum olmadığı müddetçe dışarıya çıkmamaları istendi.

Cizre’de özerklik ilan eden PKK’nın şehir yapılanması YDG-H, KCK’lı Murat Karayılan’dan gelen ‘Mahalleleri ele geçirin’ talimatının ardından ilçedeki iki noktaya hendek kazdı. 
 
Cizre’de özerklik ilan eden PKK’nın polis ve askere karşı suikast hazırlığında olduğu ortaya çıktı. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan’ın ‘mahalleleri ele geçirin’ talimatının ardından, ‘olaylara misilleme ile karşılık verin’ yönünde emir verdiği de belirlendi. Karayılan’ın talimatı üzerine güvenlik güçleri teyakkuza geçti. 20 bin kişinin yaşadığı Sur ve Nur mahallelerinin giriş ve çıkışına hendek kazan YDG-H militanlarının silahlı kontrol yaptığı öğrenildi. Kazılan hendeklerle bölgeye polisin girişini engellemek isteyen PKK’nın gençlik yapılanması ve asayiş birimi YDG-H’nin söz konusu mahallelerde silahla dolaştığı tespit edildi.

SUİKAST ENDİŞESİ

Şırnak Cizre’de askerî düzende yürüyüş yapan silahlı ve yüzü maskeli terör örgütü PKK sempatizanları iki mahalleye güvenlik güçlerinin sokmayacaklarını ilan etti. Şırnak Valiliği PKK’nın özerklik ilanının ardından asker ve polise karşı muhtemel suikast girişimlerini önlemek için tedbir aldı. Asker ve polisten acil durum olmadığı müddetçe dışarıya çıkmamaları istendi.

POLİSLERE ATEŞ AÇILIYOR

Asayiş olaylarına dahi zırhlı araçlarla giden emniyet birimleri taciz ateşine maruz kalıyor. Silopi’de asayiş olayına giden zırhlı polis aracına 9 merminin isabet ettiği öğrenildi. Mermilerden 5 tanesinin uzun namlulu silah mermisi olduğu tespit edildi. Kobani olaylarından sonra bölgedeki vatandaşların devlete karşı güveninin bittiğini belirten bir emniyet müdürü, “Önceden toplumsal olaylarda bazı isimler sadece ön planda yer alırlardı. Onları engellemek isteyen insanlar da olurdu. Son süreçte bu denge tamamen örgüt lehine geçti. Örgüt kurduğu asayiş birimleri ile insanları rahatlıkla yönlendiriyor. Örgüt bölge halkına güvenlik güçlerini aciz göstererek tüm halkı etkiliyor” dedi.

DİYARBAKIR VE ŞIRNAK'TA EYLEM BEKLENİYOR

Diyarbakır ve Şırnak’ta PKK’nın asker ve polise yönelik silahlı girişimi artarak devam ediyor. Son olarak Diyarbakır Melik Ahmet Caddesi’nde devriye gezen zırhlı araç uzun namlulu silahlarla tarandı. Araçların zırhlı olması muhtemel can kayıplarını önledi. Şırnak merkezde asker ve polislerin kaldığı lojmana da her akşam taşlı molotflu saldırıların gerçekleştirildiği öğrenildi. Lojmanda yaşayan eşler dışarı çıkamıyor. Zaruri ihtiyaçlar zırhlı araçlarla gideriliyor.

CİZRE'YE ASKERİ SEVKİYAT

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Tank Tabur Komutanlığı'na dün 'Kirpi' olarak bilinen zırhlı araçlar ile minibüs ve otobüslerle asker sevkiyatı yapıldı. Konvoya frekans karıştırıcı Jammer'li araçlar ile zırhlı araçların eşlik ederek güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Konvoy, Cizre ilçesindeki Tank Tabur Komutanlığı'na giriş yaparak burada konuşlandırıldı.

Etiketler: , , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim