• BIST 9714.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Aşkale’den Rektör Adayı...

Aşkale’den Rektör Adayı...
Aşkale MYO Müdürü Prof. Dr. Önder Çalmaşur, Erzurum Atatürk Ünüversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.

Aşkale MYO Müdürü Prof. Dr. Önder Çalmaşur, Erzurum Atatürk Ünüversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Çalmaşur yaptığı açıklamada, Üniversiteler kuran üniversite olan ve Atatürk'ün adı ile anılan Atatürk Üniversitesi'nin bilimin ışığında, ülkemizin ve insanlığın aydınlık geleceğine katkı sağlayan nesillerin yetiştirilmesi, Ulusal ve Uluslararası platformda ön sıralarda yer alması, tarım, teknoloji geliştirme (ARGE), bilim, sanat, spor ve diğer birçok alanda Üniversite-Şehir entegrasyonunun daha etkin ve üst sevide olması için projeler üretileceğini belirtti.

Prof. Dr. Önder Çalmaşur, bilimsellik, emeğe ve liyakate önem veren, milli, manevi ve insani değerlerin yanında katılımcılık, paylaşımcılık ve yeniliğin ön planda olduğu, düşünce farklılıklarına saygılı, toplumsal, kültürel, tarihsel ve sanatsal duyarlılık çerçevesinde kimsenin ötekileştirilmediği, herhangi bir odağın güdümünde olmayan milli ve yerli bir rektör olacağını vurguladı.

PROF.DR. ÖNDER ÇALMAŞUR KİMDİR

Aşkale MYO müdürlüğüne atandıktan sonra yüksek okulun gelişmesinde büyük pay sahibi olan Prof.Dr. Önder Çalmaşur, 1965 yılında Erzurum merkez Atlıkonak Mahallesinde doğdu. İlkokulu Atlıkonak İlkokulunda okudu. Erzurum Gazi Ahmet Muhtar Paşa Orta Okulunu bitirdikten sonra Erzurum Endüstri Meslek Lisesinden mezun oldu. Erzurum Meslek Yüksek Okulu, Motorlu Araçlar Programından mezun olduktan sonra, Fen Fakültesi Fizik bölümü 3. Sınıftan ayrılarak Ziraat Fakültesi, Bitki Koruma Bölümünü bitirdi. Tiyatro eğitimi de alan Çalmaşur, bir yerel televizyonda program ve sunuculuk yaptı. Bir süre Tarım İl Müdürlüğü ve Milli Eğitimde görev yapan Çalmaşur 1995 yılında Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1993 yılında başladığı Yüksek Lisansı 1996'da, Doktora eğitimini 2002 yılında tamamladıktan sonra 2007 yılında Doçent, 2012 yılında ise Profesör ünvanı aldı. Fakülte Kurulu, Fakülte Yönetim Kurulu, Teknokent Yönetim Kurulu, Üniversite Kalkındırma Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 2010 yılından beri A.Ü. Aşkale Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevini yürüten Çalmaşur evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim