• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

'Aşk-ı Nebî' Washington’da!

'Aşk-ı Nebî' Washington’da!
Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz ay New York’ta açılan Aşk-ı Nebi Sergisi’nin uluslararası turu devam ediyor.

Sıradaki durak; Washington. 29 Ekim’de Washington Büyükelçiliği’nde açılacak olan Aşk-ı Nebi Sergisi, Hz. Muhammed'i anlatan 41 parça eserden oluşuyor. İslam Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen sergiyi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Ülker-Yıldız Holding destekliyor.

İslam Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen, Yıldız Holding ve TİKA’nın desteklediği 'Aşk-ı Nebi' sergisinin açılışını Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve Godiva Kuzey Amerika Genel Müdürü Burak Elmas gerçekleştirecek. 

Günümüz hat ve tezhip sanatçılarının son çalışmalarının yer aldığı “Aşk-ı Nebi” sergisindeki eserler, hat sanatının Kûfi, muhakkak, reyhânî, sülüs, celî sülüs ve nesih gibi birçok farklı yazı çeşitleriyle yazılmış ayetler, hadis-i şerifler, Hz. Muhammed’in fiziksel özelliklerini, karakterini, insani ve ahlaki niteliklerini, tavır ve hareketlerini anlatan hilye-i şerifler ve güzel sözlerinden oluşuyor. Eserler Albaraka Türk, Türkiye Diyanet Vakfı, Galeri Bir İmza, Meşk, Sufiyane, Fennan ve özel koleksiyonlardan derlendi.

Aşk-ı Nebi Sergisi’nin uluslararası boyutunun önemine dikkat çeken İslam Kültür Sanat Platformu Genel Sekreteri Abdülkadir Özkan, “İslam Kültür Sanat Platformu olarak klasik İslam sanatlarına ilişkin dünyada bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Zarafet dini olan İslam’ın nasıl bir medeniyet inşa ettiğini bu eserlerle insanlığa yeniden hatırlatmayı hedefliyoruz” dedi.
2015 yılında da dünyanın en büyük İslam eserleri sergisine imza atacaklarını belirten Özkan sözlerini şöyle sürdürdü. “2015 Şubat ve Mart aylarında gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz büyük projemiz ise ‘İslam Hazineleri’ adlı dünyanın en büyük İslam eserleri sergisi. Şuan üzerinde çalıştığımız çok önemli bir çalışma. Tamamı özel koleksiyonlardan derlenen bu eşsiz koleksiyonu öncelikli olarak Tophane-i Amire'de, daha sonra da nisan ve mayıs gibi New York ve Washington’un önemli sanat merkezlerinde açacağız”.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim