• BIST 9548.09
  • Altın 2494.418
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.537
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Asırlık Kuran-ı Kerim’lere Büyük İlgi

Asırlık Kuran-ı Kerim’lere Büyük İlgi
Gaziantep Vakıflar Mevlevihane Müzesi'nde sergilenen 7 asırlık Kuran-ı Kerim, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

Gaziantep Vakıflar Mevlevihane Müzesi'nde sergilenen 7 asırlık Kuran-ı Kerim, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Anadolu'nun farklı camilerinden toplatılıp, Mevlevihane Müzesi'ne getirilen Kuran-ı Kerim'lerde Beylikler dönemine ait izlere de rastlanıyor.

Gaziantep Vakıflar Mevlevihane Müzesi'nde sergilenen 7 asırlık el yazması Kuran-ı Kerim'ler ziyaretçilerinin büyük ilgisini çekiyor. Müze'de sergilenen Kuran-ı Kerim'lerin arasında en eski olanının, Gaziantep'in Şeyh Fethullah Camisi'nden getirilen el yazması Kuran-ı Kerim olduğunu ifade eden Tarih Araştırmacısı Hilmi Bağcı, Kuran-ı Kerim'in ortalama, 650-700 yıllık bir tarihinin olduğunu belirtti.

Bağcı, "Gaziantep'in ve bu bölgenin en eski Kuran-ı Kerim'lerinden bir tanesidir. Bunlar Gaziantep'in ve Anadolu'nun değişik camilerinden toplanarak buraya getirtilmiş. Burası müze haline getirildikten sonra, bu eserler burada toplanarak koruma altına alınmıştır. Güvenlikli bir şekilde ziyarete açık. Ücretsiz bir şekilde bu eserleri görebiliyorsunuz. Gaziantep Mevlevihane'sinde ortalama 30'un üzerinde el yazması Kuran-ı Kerim var. Bu Kuran-ı Kerim en eski olanlarından bir tanesidir. Bunlar Gaziantep'e kazandırılmış İslam eseridir. Bunların burada toplanmasının sebebi camilerde tek başına korumanın zor olmasıydı. Bu eserler burada yan yana getirilerek, ziyaretçilere sunuluyor" dedi.

Kuran-ı Kerimlerin bazılarının Beylikler döneminde yazılmış olduğunu yaptıkları araştırmalarla tespit ettiklerini belirten Bağcı "Kuran-ı Kerim'ler el yazması olup 1300'lü yıllara aittir. Anadolu'nun camilerinden getirtilerek, Gaziantep Vakıflar Mevlevihane'sinde sergilenmektedir" ifadelerini kullandı.

Müzeye gelen ziyaretçilerden Nihat Bilik ise, "Kuran-ı Kerim'ler çok güzel. Burada bulunan her şey çok mükemmel, Kuran-ı Kerim'lerin burada toplu bir şekilde sergilenmesi başlı başına bir güzellik. Biz de burada Kuran-ı Kerim'lerin sergilendiğini duyduk ve gelip görmek istedik" şeklinde konuştu.

Asırlık Kuran-ı Kerim’lere Büyük İlgi

Asırlık Kuran-ı Kerim’lere Büyük İlgi

Asırlık Kuran-ı Kerim’lere Büyük İlgi

Asırlık Kuran-ı Kerim’lere Büyük İlgi

Asırlık Kuran-ı Kerim’lere Büyük İlgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim