• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Asırlık Çınar Atatürk’e Verdiği Sözü Tuttu

Asırlık Çınar Atatürk’e Verdiği Sözü Tuttu
1922 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün başına okşayarak, "Okuyup, öğretmen ol" sözüyle nasihat verdiği 100 yaşındaki Sabiha Özar, Ulu Önder'e verdiği...

1922 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün başına okşayarak, "Okuyup, öğretmen ol" sözüyle nasihat verdiği 100 yaşındaki Sabiha Özar, Ulu Önder'e verdiği sözü tutarak Cumhuriyet tarihinin ilk öğretmenlerinden oldu. Şu sıralarda İzmir'de yaşayan asırlık eğitimci Özar, ilerleyen yaşına rağmen kitapları elinden düşürmüyor.

100 yaşındaki Sabiha Özar, 1922 yılında 6 yaşındayken Mustafa Kemal Atatürk ile tanışma fırsatı buldu. O yıllarda bir okuldayken Konya'da Ulu Önder'i görme fırsatı yakalayan Özar, Atatürk'ün başını okşayarak kendisine söylediği, "Okuyup, öğretmen ol" sözünü de tuttu. Okuyup Cumhuriyet tarihinin ilk öğretmenlerinden olan asırlık eğitimci Sabiha Özar, binlerce öğrenci yetiştirdi. Eğitim hayatı boyunca Atatürk'le üç kez karşılaşma fırsatı yakalayan Sabiha öğretmen, 10. yıl kutlamalarına ve yine Atatürk'ün "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözlerini duyma şansını da yakaladı. Şu sıralarda İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan ve Atatürk'ün söylediği sözleri unutamayan Sabiha Özar, ilerleyen yaşına rağmen ise kitaplarını elinden düşürmüyor.

100 YAŞINDAKİ SABİHA ÖĞRETMENİ DUYGULANDIRAN TABLO

Özar'ı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da kendi evinde ziyaret etti. Piriştina'nın ziyaretinden duygulanan 100 yaşındaki Sabiha Özar, yaşadığı yılları ve öğretmenlik hayatını gururla anlattı. Sohbet sırasında Atatürk'e verdiği sözü de tuttuğunu ifade eden Özar, Türkiye'nin bugünlerinde eğitimcilere büyük iş düştüğünü ifade etti. Piriştina, Sabiha öğretmene bir de sürpriz yaparak, Pırlanta merkezlerinde eğitim gören minik öğrencilerin elleriyle yaptığı tabloyu hediye etti. BU jest karşısında Başkan Piriştina'ya da, Atatürk'ün Sabiha öğretmenle çekilmiş fotoğrafının halıya dokunmuş tablosu hediye edildi.

Asırlık Çınar Atatürk’e Verdiği Sözü Tuttu

Asırlık Çınar Atatürk’e Verdiği Sözü Tuttu

Asırlık Çınar Atatürk’e Verdiği Sözü Tuttu

Asırlık Çınar Atatürk’e Verdiği Sözü Tuttu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim