• BIST 9524.59
  • Altın 2490.344
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.7207
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Asırlık Çanakkale Ruhunu Yaşatan Minik Yürekler

Asırlık Çanakkale Ruhunu Yaşatan Minik Yürekler
Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.

Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.

Yoğun bir katılımla, Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen programa; İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Cebeci, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Mihalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Şahin, Sarıcakaya Belediye Başkanlığı adına Başkan Yardımcısı Cengiz Kenar, Emek Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Uçar, okul müdürleri, gaziler, veliler ve Emek mahallesi halkı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Okul Müdürü Nurettin Ateş'in açılış konuşmasıyla devam etti. Ateş konuşmasında, "Bin yıllık vatan toprağının parçalanamayacağının, Türk milletinin esir edilmeyeceğinin tüm dünyaya haykırıldığı yerdir Çanakkale. Destanlaşan kahramanlıkları ile bir milletin adeta yeniden doğuşudur Çanakkale. Okul olarak Çanakkale'ye ayrı bir önem veriyor, okulumuza özgün projeler geliştiriyoruz. Proje kapsamında geçtiğimiz hafta Çanakkale Gezici Müzesi okulumuza davet ettik. Öğrencilerimizin, çevre okullarımızın, halkımızın Çanakkale müzesine olan yoğun ilgisi, değerlerimize, tarihimize sahip çıktığımızın bir göstergesi olmuştur. Öğretmen, veli, öğrenci ve diğer tüm paydaşlarımızla hazırladığımız, bu gece gerçekleştireceğimiz etkinlikteki amacımız; milli tarihimizi, değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak, Çanakkale ruhunu çocuklarımıza yaşatmak ve özümsetmektir. Dünyada eşi olmayan bu zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canını seve seve veren şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun" dedi.

Etkinlik, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında, sınıf öğretmeni A. Haluk Kartal koordinatörlüğünde, 1.Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu'na özgün proje olarak, büyük bir ekip tarafından hazırlandı. Canlandırmalar, Seçil Yıldırım tarafından yönetildi. Salon girişinde; öğrencilerin velileri ile birlikte yaptıkları ve programda canlandırması yapılacak olan oyunların maketleri sergilendi. Davetliler, minik Çanakkale askerlerinin selamıyla salona alındılar. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından, 9 farklı canlandırmanın yapıldığı tiyatroda, Çanakkale dramı ve Çanakkale ruhu izleyicilere yansıtıldı. Programda, oyun aralarında, öğretmenlerden oluşan koro tarafından Çanakkale türküleri söylendi, öğrenciler kısa şiirler okudular.

Program bitiminde; öğrenciler, okul yönetimi, öğretmenler, görevli veliler sahnede dakikalarca alkışlandılar. Ses, ışık, kısa filmlerle görselliği zenginleştirilen ve iki saat süren program izleyicilerden tam not aldı. Çocuklar, Çanakkale ruhunu yaşamış ve yaşatmış, özgüveni yüksek bireyler olarak, hayatlarının çok özel ve çok anlamlı gecesinden mutlu ayrıldılar.

Asırlık Çanakkale Ruhunu Yaşatan Minik Yürekler

Asırlık Çanakkale Ruhunu Yaşatan Minik Yürekler

Asırlık Çanakkale Ruhunu Yaşatan Minik Yürekler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim