• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Aşırı terlemeye çözüm

Aşırı terlemeye çözüm
Toplu taşıma araçlarında bir çok kişinin kabusu haline gelen aşırı terlemeye botoks çözümü

Terleme her kişide görülebilecek belirtilerdendir. Bazı kişilerde ise bu durum yapısal ve genetik faktörlerden etkilenerek aşırı terlemeye dönüşür. Özellikle toplu taşıma gibi kalabalık ve sıcak ortamlarda kötü kokuların oluşmasına da neden olur. Bu durumun üzerinden gelmek için öncelikle nedenin belirlenmesi ve altta yatan hastalık yoksa hijyen gibi kriterlere dikkat edilmesi gerekiyor. Çözüme ilişkin birincil yol ise botoks tedavisinden geçiyor.

Aşırı terleme ve çözüm önerilerine ilişkin önerilerde bulunan Dermatolog Dr. Kerem Baykal, aşırı terlemede kişinin yapısı en büyük etmendir, dedi.

KİLO, AŞIRI TERLEME NEDENLERİNDEN BİRİ

Bazı kişiler doğuştan ter bezlerinin fazla olması nedeniyle ve sinir sistemleri fazla uyarıldığı için terlerler. Bunun haricinde tabi kilo da aşırı terleme nedenlerinden biridir. İklim koşulları, kıyafetler, sentetik giysiler, mevsime uygun giyinmek de aşırı terleme nedenidir. Bunun haricinde birtakım sistemik hastalıklar var. Bunlar da nedenler arasında yer alır, açıklamasını yapan Dr. Kerem Baykal, kişi aşırı terliyorsa, uygun giyildiği halde ve daha önceden böyle bir şey yoksa dikkatli ve geniş araştırma yapılması gerekiyor. Altında yatan bir sebep var mı yok mu bakılması gerekiyor, dedi.

NEDENE YÖNELİK ÇÖZÜMLER BULMAK GEREKİYOR

Aşırı terlemeye nedene yönelik yaklaşmak lazım şeklinde açıklama yapan Dr. Kerem Baykal,  yani mevsime uygun giyinmek, sentetik olmayan giysiler giymek, klimalı ortamlarda bulunmak gerek. Tüm bunlar yerine getirildiği halde kişi yine terliyorsa altta yatan bir hastalık olup olmadığı araştırılmalı. Hastalık varsa da teşhis ve tedavi edildikten sonra aşırı terleme engellenebilir, dedi.

 Dr. Baykal, bunun haricinde koltuk altı, ayak ve avuç içlerindeki genetik aşırı terlemelere karşı botoks uyguluyoruz.  Altta yatan bir hastalık yoksa mevsim uygunsa, kişi gerektiği gibi giyinmişse yine de terliyorsa botoks, aşırı terlemede en çok kullanılan ve oldukça etkili bir tedavi yöntemidir, şeklinde konuştu.

BESLENME ALIŞKANLIKLARI TER KOKUSUNU ETKİLİYOR

Ter kokusuna ilişkin bilgi veren Dr. Baykal, öncelikle yine genetik faktörler etkili. Bunun yanı sıra kötü kokuya neden olan başka faktörler de var. Bunların en başında beslenme alışkanlıkları geliyor. Baharatlı gıdalarla beslenmek terin fazla kokmasına neden oluyor. Aynı zamanda hijyen bozuklukları yani az yıkanmak, deodorantların kullanılmaması gibi nendeler de kötü kokunun nedenidir, dedi.

BÖLGESEL TERLEMELER HEYECANDAN KAYNAKLANIYOR

Bazı kişilerin sadece bölgesel olarak terlediğini ifade eden Baykal, bölgesel terlemelerin nedeni bilhassa koltuk altı ayak tabanı avuç içi gibi bölgelerde kişinin kısaca heyecanlandığı anlarda olan terlemelerdir. Bazı kişilerde bu uyarım çok fazladır, bazılarında ise farkında olmadan yapısal olarak çok fazladır. O daha çok avuç içi koltuk altı ayak tabanı ve alın bölgesinde terlemeye neden olur. Genel olarak bu bölgelerin terlemesi ter bezlerinin daha yoğun olduğu gösterir, açıklamasını yaptı.

Baykal, aşırı terleme çözümüne ilişkin olarak kısaca altta yatan sebeplerin kaldırılmasıyla, yapısalsa botoksla aşırı terlemeye çözüm bulunabilir. Ter kokusuna da çözüm bulmak kolaydır. Beslenme alışkanlıkları değiştirilerek hijyene dikkat edilerek çözüm bulmak mümkündür. Birincil çözümü ise botoksdur, açıklamasını yaptı.

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim