• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Asımın Nesli Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Asımın Nesli Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü
Sarıkamış Harekatının 101.yılı nedeniyle, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kilis'te de Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü...

Sarıkamış Harekatının 101.yılı nedeniyle, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kilis'te de Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü düzenlendi.

Sarıkamış Harekatının 101. Yılı nedeniyle Kilis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü Valilik önünden başlayarak, Beşevler Spor Kompleksine kadar devam etti. Program komplekste, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından sona erdi. Yürüyüşe katılanlara atkı ve bere dağıtıldı. Yürüyüşte Kilis Caddeleri Allahu Ekber tekbirleriyle getirildi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, "Sarıkamış Harekatının 101. Yıl dönümünde burada sizlerle yokluk içinde vatanı için Allahuekber Dağlarını aşmaya çalışan ayakkabısız, paltosuz şehit olan Mehmetçiğimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz. Tarihimizin zaferler kadar Yemen'de kızgın çöllerde, Çanakkale'de derin sularda Sarıkamış'ta dondurucu soğukta yitip giden Anadolu çocuklarının hikayesini de barındırıyor. Sarıkamış hüzünlü hikayelerin en acı olanıdır. Bu yüzden söylenecek söz azdır" dedi.

Arkaltı, "22 Aralık 1914 ile 15 Ocak 1915 tarihleri arasındaki Osmanlı- Rus savaşı sırasında Sarıkamış'ta bulunan Allahuekber Dağları'nda 90 bin asker Milli Mücadelemiz adına, vatan uğruna canlarını seve seve feda ettiler. Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen Mehmetçiğin bu acı destanı bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar, birlik ve kardeşlik dersidir. Birinci Dünya Savaşının önemli safhalarından biri olan Sarıkamış Harekatında vatan topraklarını savunma uğruna şehit düşen kahraman Mehmetçikleri ve bu vesileyle bu kutsal Vatanın müdafaasında emeği geçmiş tüm şehit ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum. Büyük Şair Mehmet Akif'in dediği gibi "Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda" toprağın bağrında kefensiz yatan şehitlerimizi dünyanın neresinde olursak olalım akıllara durgunluk verecek savaşların kahramanlarını, unutmadık unutmayacağız " diye konuştu.

Asımın Nesli Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Asımın Nesli Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Asımın Nesli Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Asımın Nesli Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim