• BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

ASİMDER’den Rusya Parlamentosuna Teşekkür

ASİMDER’den Rusya Parlamentosuna Teşekkür
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneğini (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Rusya Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımı...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneğini (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Rusya Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımı tasarısını ret ederek rafa kaldırmasından dolayı teşekkür etti.

Rusya Parlamentosuna kabul edilmesi için sunulan sözde Ermeni soykırım tasarısını ret ederek rafa kaldırmasından dolayı dernek binasında açıklama yaparak, Rusya parlamentosuna teşekkür eden ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, "Rusya Federasyonu ile dostane ilişkilerimizin Suriye politikası ile bozulması ve gergin bir havaya girmesinin ülkemize ve Rusya'ya fayda sağlamamıştır. Rusya yetkililerinin Türkiye'nin Suriye sınırını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi sonucu gerilen ilişkilerin ardından misilleme niyeti ile parlamentoya getirilen sözde Ermeni tasarısını ret eden Rusya Parlamento üyelerinin bu sağduyulu davranışlarından dolayı ASİMDER olarak teşekkür ederiz. Rusya'nın 1915 ve 1917 yıllarında Osmanlı topraklarını işgal ettiği zaman yanlarındaki 15 bin silahlı gönüllü Ermeni birliklerinin bu bölgelerde ne kadar vahşice katliamlar yaptıklarını kendi arşivlerindeki tarihsel notlarda göreceklerdir. Bu sözde Ermeni soykırımının bir yalandan ibaret olduğunu bilen Rusya Parlamentosu üyelerinin tasarıyı ret etmeleri ne kadar doğru bir hareketse, işgal edilmiş Azerbaycan toprağı Karabağ'dan da Ermeni ve Rus silahlı kuvvetlerinin de çekilmelerini istemeleri gerekir" dedi.

Türkiye sınırını ihlal eden uçak için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haklı olarak gerekeni yaptığını söyleyen Gülbey, "Rusya'nın bölge üzerindeki stratejisi ne olursa olsun milletler arasında yaşanacak gerginliklere izin vermemesini ve Türkiye'ye karşı alınan ambargo kararlarının da bir an önce sözde Ermeni soykırımı tasarısı gibi rafa kaldırılmasını beklemekteyiz" şeklinde konuştu.

ASİMDER’den Rusya Parlamentosuna Teşekkür

ASİMDER’den Rusya Parlamentosuna Teşekkür

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim