• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Asimder’den Karabağa giden ABD Milletvekillerine tepki

Asimder’den Karabağa giden ABD Milletvekillerine tepki
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan tarafından işgal edilen Azerbaycan toprağı...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan tarafından işgal edilen Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ'ı ziyaret eden Kaliforniya milletvekillerine tepki gösterdi.

ABD 8 eyaleti, Azerbaycan'ın işgal olmuş Dağlık Karabağ topraklarını bağımsız bir Ermeni Özerk Cumhuriyeti olarak tanımalarının iki yüzlülük ve çifte standart olduğunu belirten Asimder Genel Başkanı Gülbey, "ABD yine dünya ülkeleri üzerinde oyun oynamaya, yıllardır nasıl yapıyorsa yine bu oyunlarına devam etmek peşinde. 1915 yılında sözde Ermeni soykırımı tasarılarını 57 eyaletin meclislerinde kabul eden ABD şimdide işgal edilen Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ'ı 8 eyaletin meclisinde sözde bağımsız Ermeni Özerk Cumhuriyeti olarak tanımışlardır. ABD eyaletleri bu tasarıları tanırken ABD başkanları her 24 Nisan'da sözde Ermeni soykırımını yaşanan felaket olarak adlandırıp açıklamalar yapıyorlar. ABD bu çifte standart ve iki yüzlü politikalarından derhal vazgeçmelidir. Sözde Ermeni soykırım tasarısını tanıyan Kaliforniya milletvekilleri yeni bir girişimde bulunarak işgal olmuş Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ'ı ziyaret ederek bağımsız bir özerk Ermeni cumhuriyet olduklarını tanıdıklarını açıklamalarını Asimder genel Merkezi olarak şiddetle kınıyoruz" dedi.

Türkiye ve Azerbaycan'ın ABD eyaletlerinde başlatılan bu kanunsuz tanımalara derhal müdahale etmeleri gerektiğine değinen Gülbey, "AGİT Minsk grubunun da üyesi olan ABD Sözde Ermeni soykırımını ve Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığını tanımakla tarafsızlığını kaybetmiştir. Dağlık Karabağ işgalinin sona ermesi ve Azerbaycan'a iade edilmesi için sözde çaba gösterdiği söylenen AGİT Minsk grubu üyeleri ABD, Fransa ve Rusya tarafsızlıklarını kaybetmişlerdir. Ermenistan sınırı askeriyle koruyan Rusya ve Ermeni lobisinin en güçlü örgütlendiği iki ülke ABD ve Fransa bunlardan tarafsızlık beklemek ölüden dirilmesini beklemek kadar saçmalıktır. Kaliforniya milletvekillerinin Dağlık Karabağ'ı Azerbaycan yasalarına göre giriş izni almadan girişleri de taraflı olduklarını göstermektedir. Artık Azerbaycan 25 yıldır devam eden ve bir adım dahi ilerleme sağlanmayan bu görüşmelerden çekilmeli ve AGİT Minsk grubunu tanımadığını ilan etmelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim