• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Asimder’den İş-Kur müdürü Can’a ziyaret

Asimder’den İş-Kur müdürü Can’a ziyaret
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Iğdır Çalışma ve İş Kurumu (İş Kur) İl Müdürü Abdullah Can'ı makamında...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Iğdır Çalışma ve İş Kurumu (İş Kur) İl Müdürü Abdullah Can'ı makamında ziyaret etti.

Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey ve beraberinde ki yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Kesemen, Emine Işık Edabalı ve İş adamı Bahattin Aras ile birlikte İş Kur İl Müdürü Abdullah Can'ı makamında ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün Iğdır ekonomisine ve işsizlik sorunun giderilmesi noktasında kurum olarak büyük bir görev üstlendiğini belirten Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Türkiye genelinde olduğu gibi şehrimizde de işsizlik sorunu ve bunu takip eden kontrolsüz göç nedeniyle aileler sarsılmakta veya sıkıntı yaşamaktadırlar. Onun için İş Kur olarak devlet kurumlarında görevlendirdiğiniz geçici işçiler sayesinde şehir ekonomisine de katkı sağlanmaktadır. Özellikle bu işçiler içerisinde Türk vatandaşlığı almış olup evlenen Azerbaycanlı vatandaşlarında oluşu iki ülke kardeşliği adına çok önemlidir. Size ve kurum çalışanlarınıza özverili çalışmalarından dolayı teşkilatımız ve şahsım adına teşekkür ederim" dedi.

Iğdır Çalışma ve İş Kurumu (İş Kur) İl Müdürü Abdullah Can ise, "Şehrimizde Asimder gibi uluslararası arenada devlet politikamız olan sözde Ermeni soykırımı hakkında mücadele veren bir teşkilatın oluşu onur vericidir. Ben şahsımda yıllarca uzak illerde görev yapmama rağmen bu bölge insanıyım, bölge ve şehrimizin insanlarına yabancı biri değilim. Bölgede ki işsizlik sorununun devletimizde farkında ve bu konuyu gidermek için politikalar üretmekte ve işsizlik sorunu hızla ülkemizde ve şehrimizde düşmektedir. Bunların içerisinde yabancı uyruklu olup evlilik yapan başta Azerbaycan olmak üzere çeşitli ülkelerden vatandaşımız olanlarda bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Çalışma ve İş Kurumu (İş Kur) İl Müdürü Abdullah Can'a Türk-Azerbaycan ve dernek logosunun bulunduğu masa bayrağı ile ermeni çetelerin bölgede yaptığı katliamları içeren tarih kitapları ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı rahmetli Haydar Aliyev'in hayatını anlatan kitap hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim