• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Asimder’den Azerbaycan Konsolosu Gadalı’ya ziyaret

Asimder’den Azerbaycan Konsolosu Gadalı’ya ziyaret
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilcisi...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilcisi Behbud Gadalı'yı ziyaret etti.

Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, Nizamettin Uca, Emine Işık Edebalı, Tarkan Alkazak, İşadamı Bahattin Aras, Gençder Başkanı Muharrem Yavcin ve Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanı Atakan Demirci ile Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilcisi Behbud Gadalı'yı ziyaret etti.

Türkiye Azerbaycan kardeşliğine ve Ermeni lobisine karşı verilen mücadeleden söz eden Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Azerbaycan'ın Kars'ta Başkonsolosluk ve Iğdır'da da temsilcilik açması bu bölgeye ve bölge insana ne kadar önem verdiğini göstermiştir. Iğdır halkı olarak 1915-1918 yıllarında bölgemizde Ermeni çetelerinin yaptığı katliamları nasıl dünya kamuoyuna anlatıyorsak Ermeni devletinin işgal ettiği Azerbaycan Karabağ topraklarındaki işgali sona ermesi içinde Asimder Genel Merkezi olarak mücadele vermekteyiz. Kurulduğumuz 2002 yılından beri hep bu çizgimiz de mücadele vermeye devam ediyoruz. Sizinde Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilciliğine atanmanız ile daha iyi ilişkilerle ve diyalogla hem Türkiye Azerbaycan kardeşliğine hem de Ermeni lobisinin yalanlarına karşı daha iyi mücadelede bulunacağımız kanısındayız. Yeni görevinizin hayırlı olması ve başarılar dileriz" dedi.

Azerbaycan halkının yüreğinin Türkiye üzerinde olduğunu ve Türkiye'de yaşan her olay karşısında sevinç ve üzüntülerini kendi üzüntü ve sevinçleri gibi yaşadıklarını söyleyen Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilcisi Behbud Gadalı ise, "Asimder'in çalışmaları Türkiye Azerbaycan kardeşliğine çok katkı sağlamıştır. Türk milletinin başına yalanlarıyla bela olmuş Ermeni lobisi 1992 yılında birçok suçsuz bebek, yaşlı ve kadınımızı katletmiş topraklarımızı işgal etmişlerdir. Sizin gibi sivil teşkilatlar ve Cumhurbaşkanımız başkomutanımız İlham Aliyev öncülüğünde kahraman Azerbaycan ordusunun sayesinde inşallah işgal altındaki topraklarımızı geri alarak bağımsızlığına kavuşturacağız. Bizler devletimizi temsilen buradayız, Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin devamını sağlayıp ve ülkemize gidecek kardeşlerimize yardımcı olmak için yeni atanmış olduğum görevimde de bu ilkeler doğrultusunda çalışacağım. Bu nazik ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Asimder’den Azerbaycan Konsolosu Gadalı’ya ziyaret

Asimder’den Azerbaycan Konsolosu Gadalı’ya ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim