• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Asimder ve Azerbaycan heyeti Aliyev’i andı

Asimder ve Azerbaycan heyeti Aliyev’i andı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) davetlisi olarak Iğdır'a gelen Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) öncülüğündeki...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) davetlisi olarak Iğdır'a gelen Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) öncülüğündeki diğer Azerbaycan STK'ları Azerbaycan'ın Ummi Milli Lideri merhum Haydar Aliyev'i 14. ölüm yıldönümünde Iğdır'da bulunan anıtı önünde karanfiller bırakıp, Kuran-ı kerim okuyarak andı.

Haydar Aliyev güçlü siyaseti ve vatan sevgisiyle yeni Azerbaycan gençliğine örnek olduğunu belirten Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Haydar Aliyev Azerbaycan cumhuriyetinin son dönem tarihine üstün başarısıyla damga vurmuş bir Türk lideridir. Mehmet Emin Resulzade, Ebulfez Elçibey ve Haydar Aliyev'de milleti için hatta vatanı için canını vermeye hazır olan Türk liderlerinden biridir. Azerbaycan'ı ateş çemberinden alıp çıkartan Haydar Aliyev, halkın gönlünde taht kurmuş bir liderdi. 14. Ölüm yıldönümünde kendisini tekrardan Iğdır'dan yad ediyor ve rahmetle anıyoruz. Merhum Haydar Aliyev'in dediği gibi "Bir millet iki devlet" sözünü yerine getirerek Azerbaycan ve Türkiye sivil toplum kuruluşları birlikte yad ediyoruz" dedi.

Bir Türk lideri olan merhum Haydar Aliyev'in yaptığı hizmetlerden dolayı her yıl rahmet ve minnetle anılacağını belirten Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) genel Başkanı İsmayil Agayev ise, "1992 yılında Ermeni dığalarına karşı verilen savaşta benim gibi tüm Azerbaycan yiğitleri cephede savaştık topraklarımızı koruduk. O sıkıntılı dönem içerisinde ülke içerisinde hakimiyet kavgaları başlayınca Nahcıvan Ali Meclis Başkanı Haydar Aliyev'in Azerbaycan Cumhurbaşkanlığına gelmesiyle bugün ki huzurlu ve gelişmiş Azerbaycan'ın temelleri atıldı. Onun için rahmetli olduğu 12 Aralık gününde hep rahmetle anacağız" şeklinde konuştu.

Anma törenin ardından Azerbaycanlı STK'lar ve Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de anıtını Ziyaret ederek karanfiller bırakarak dua okudular.

Asimder ve Azerbaycan heyeti Aliyev’i andı

Asimder ve Azerbaycan heyeti Aliyev’i andı

Asimder ve Azerbaycan heyeti Aliyev’i andı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim