• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Asimder, Van Alperen Ocaklarını ziyaret etti

Asimder, Van Alperen Ocaklarını ziyaret etti
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Asimder Van İl ve Güneydoğu Bölge Temsilcisi İrfan...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Asimder Van İl ve Güneydoğu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Azerbaycanlı Ermeni Terörü ve İşgali üzerine Araştırmacı Yazar ve İlmi Araştırmalar Derneği Başkanı Telman Gasımov ile Van Alperen Ocakları İl Başkanı Muhammed Nur Kaya'yı makamında ziyaret etti.

Ermeni lobisinin Van üzerinde yaptıkları gizli planları olduğunu ve Van'ı sözde Batı Ermenistan'ın başkenti ilan ettiklerine değinen Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Türkiye'deki Ermeni Cemaatinin her yıl Eylül ayında Van Akdamar adasında gelip ayin yapmalarına izin verildi. Ancak, Türkiye dışında yaşayan ve Ermeni lobisine hizmet eden çeşitli gruplara mensup faşist Ermeniler ayine katılarak adada Ermenistan bayrağı ve işgal ettiği Azerbaycan toprağı Karabağ'a ait sözde bayrakları açarak siyasi faaliyetler ve açıklamalar yapmışlardır. Bu ayinler inançtan çıkmış artık bir siyasi buluşma haline gelmiştir. 2 Nisan Van'ın Ermeni işgalcilerden kurtuluşunun 100. Yılıdır. Sizin gibi milli fikre sahip teşkilatlardan Asimder olarak isteğimiz Van'ı artık böyle siyasi oluşumların buluşma merkezi haline gelmesine engel olmanızdır" dedi.

Van Akdamar adasında bulunan kilisenin Ermenilere değil Peçenek Türklerine ait olduğunu belirten Azerbaycanlı Araştırmacı-Yazar Telman Gasımov, "Ermeniler uyduruk yalan tarihi severler ve yalan söylemeyi iyi becerirler. Burası kilise bile değil, burası bir Venkdir. Türklere ait olduğu her noktasında o kadar belli ki, tüm motiflerde işlenmiş ancak konunun uzmanı olan bir kişi fark edebilir. Yapılan ayinler sırasında duvarlarına Ermenice yazılar ve intikam yeminleri yazılmış gelen Ermenilerce, bu sonradan yazılan yazıların silinmesi ve düzeltilmesi gerek, devlet kayıtlarına buranın Ermeni kilisesi diye geçmesi de yanlıştır. Sizin gibi milli düşünceli gençlerimize çok iş düşmektedir. Tarihinize sahip çıkın Van hem Türkiye tarihinde hem de dünya tarihinde önem arz eden bir konumdadır" dedi.

Van Alperenler Ocağı İl Başkanı Muhammed Nur Kaya ise, "Asimder gibi uluslararası arenada Ermeni lobisine karşı verdiği büyük mücadeleden dolayı hem şahsım hem de teşkilatım adına teşekkür ederim. Azerbaycan'dan Van'ımıza kadar gelip incelemelerde bulunan Telman Gasımov'da ayrıca teşekkür ederim. Van Alperenler Ocağı olarak her zaman Asimder'in Van ilinde yapacağı tüm çalışmaları destekleyeceğiz. Van üzerinde Ermeni lobisi ve yandaşlarınca oynan oyunların farkındayız. Bu oyunları bozmak için Van'ımıza sahip çıkmak için sizlerle birlikte çalışmaya her zaman varız" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Van Alperen Ocakları İl Başkanı Muhammed Nur Kaya, Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey ile Araştırmacı-Yazar Telman Gasımov'a tarihi bazı kitaplar hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim