• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Asimder, Kaymakam Çiçekli’yi ziyaret etti

Asimder, Kaymakam Çiçekli’yi ziyaret etti
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Asimder Van İl ve Güneydoğu Bölge Temsilcisi İrfan...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Asimder Van İl ve Güneydoğu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş ile Azerbaycanlı Ermeni Terörü ve İşgali üzerine Araştırmacı-Yazar ve Elmi Araştırmalar İçtimai Birliği Başkanı Telman Gasımov Van Edremit İlçe Kaymakamı ve Kayyumu Atıf Çiçekli'yi makamında ziyaret etti.

Edremit İlçe Belediyesine Kayyum atanmadan önce ilçede çeşitli yön ve giriş levhalarına Ermenice yazıldığını Kayyum atanması yapılmasından sonra bu levhalar düzeltilerek yanlışlardan dönüldüğüne değinen Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey. "Yıllardır Edremit ilçesindeki gelişmeleri takip etmekteyiz. Özellikle Ermeni cemaatinin Van Akdamar adasındaki kilisede ayin yapmalarına izin verildikten sonra adaya giden yol güzergahında bulunan ilçede de çeşitli değişimler yaşandı. Bu değişim özellikle ilçe belediyesince yapılmıştır. Belediyeye kayyum atanmasıyla ilçede uygulanmak istenen Ermeni lobisi planları da bozulmuştur. Bu oyunların bozulmasında sizin gibi vatansever ve tarihine sahip bürokratlarımız rolü büyük olmuştur. Asimder Genel Merkezi olarak yapmış olduğunuz değişiklikler ve ilçe yatırımlarından dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Van'daki gelişmeleri izlediklerini ve Van'ın Ermeniler tarafından sanki işgal edildiğini düşünecek duruma geldiklerini belirten Azerbaycanlı Araştırmacı Yazar Telman Gasımov, "Ermeniler sanki Türkiye'de Van şehrinde değil de Ermenistan başkenti Erivan'ın sokaklarında gezercesine rahat gezmeleri biz Azerbaycanlıları şaşırtmıştır. Çocukluğu Ermenistan'da geçen biri olarak biz Müslümanlara ne zulümler yaptıklarını anlatsam siz bile şaşırırsınız. Bizim camilerimizi yerle bir ettiler, atalarımızın mezarlarını iş makineleriyle kazıyarak dümdüz ettiler. Ermenistan'daki dokuz camimizden biri kaldı yalnızca oda göy mescittir. Van gölü kenarında yaptığınız yatırımları gezdim gördüm, bu yatırımlardan ve özellikle Ermenice yazı bulunan levhanın kaldırılmasında göstermiş olduğunuz gayretten dolayı size kendim ve ülkem adına teşekkür ederim" dedi.

Van Edremit İlçe Kaymakamı ve Kayyumu Atıf Çiçekli ise, "Bölgede Ermeni çeteleri dünyada bir örneği görünmeyen katliamlar gerçekleştirdiklerini tarihi kitapları okuyunca görmekteyiz. Sizin gibi araştırmacı yazarlarımızın bölgede incelemelerde bulunması bizleri sevindirir. Devletimizin politikasını savunan Asimder gibi uluslararası arenada mücadele veren teşkilatlarında ziyaretinden çok memnuniyet duydum. Sözde Ermeni soykırımı konusunda devletimizin tutumu ve politikası bellidir, bizde devlet yetkilileri olarak bu çizgide çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sizinde bölgemizde yapacağınız çalışmalara bizlere verilen yetkiler dahilinde yardımcı olacağız" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Van Edremit İlçe Kaymakamı ve Kayyumu Atıf Çiçekli'ye, Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey ile Araştırmacı-Yazar Telman Gasımov tarihi bazı kitaplar ile Azerbaycan bayrağı hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim