• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Asimder, Haydar Aliyev Fen Lisesini ziyaret etti

Asimder, Haydar Aliyev Fen Lisesini ziyaret etti
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Asimder Yönetim Kurulu Üyesi Murat Gonca ile Azerbaycanlı...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Asimder Yönetim Kurulu Üyesi Murat Gonca ile Azerbaycanlı Ermeni Terörü ve İşgali üzerine Araştırmacı-Yazar ve Elmi Araştırmalar İçtimai Birliği Başkanı Telman Gasımov Iğdır Haydar Aliyev Fen Lisesi Müdürü Hikmet Ulaş ve Yardımcıları Yakup Anuk ile Ali Çetin'i makamında ziyaret etti.

Kardeş ülke Azerbaycan devleti ve halkının nasıl ulu Önder Gazi Atatürk'e sahip çıkarak ismine park ve caddeler yapıyorlarsa Türkiye'de Azerbaycan Ummi Milli Lideri Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in ismine cadde ve okulların yapılarak sahip çıktığına değinen Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Azerbaycan'ın bağımsızlık tarihinde Mehmet Emin Resulzade, Ebulfez Elçibey gibi merhum Haydar Aliyev'in de büyük hizmetleri olmuştur. Azerbaycan'ın çeşitli şehirlerinde Türk şehitlikleri ve Atatürk parkları anıtları bulunmaktadır. Bu tür karşılıklı devlet liderlerimizin isimlerinin ülkelerimizdeki cadde, park ve bulvarlara verilmesi kardeşliğimizi daha pekiştirmektedir" dedi.

Iğdır'da ki en başarılı öğrencilerin okuduğu okula Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in isminin verilmesinin kardeşliğimize verilen önem olduğunu belirten Azerbaycanlı Araştırmacı Yazar Telman Gasımov, "Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir sözünden yola çıkarak, karşılıklı liderlerimizin isimlerinin böyle önemli eğitim yuvalarına verilmesi ayrı bir önem arz etmektedir. Buradan yetiştirilen gençlerimiz ülkelerimizin kardeşliğinin güçlenmesi için ekonomide, sosyal yaşantılarda ve hatta savunma sanayilerimizde güzel projelere imza atacaklarına eminim, siz değerli hocalarımıza da ayrıca teşekkür ederim bu kutsal görevi yürüttüğünüz için" dedi.

Iğdır Haydar Aliyev Fen Lisesi Müdürü Hikmet Ulaş ise, "Azerbaycan devleti nasıl devlet liderlerimizi yeni nesillerine tanıtıyorsa bizlerde okulumuza Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in isminin verilmesi sebebiyle öğrencilerimize hayatını anlatıp öğretmekteyiz. Ayrıca Nahcıvan ve Azerbaycan'da bulunan okullar ile kardeş okul projelerimizi hayata geçirdik. Valiliğimizin verdiği izinler doğrultusunda, ziyaretler yapıyor kardeş projeler yapmaktayız. Ziyarettiniz bizleri sevindirmiştir" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey ile Araştırmacı-Yazar Telman Gasımov, Iğdır Haydar Aliyev Fen Lisesi Müdürü Hikmet Ulaş'a tarihi bazı kitaplar hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim