• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Asimder Başkanı Gülbey: “Suriye Haseke’de Ermeni soykırım anıtı yapılmasına tepki gösterdi"

Asimder Başkanı Gülbey: “Suriye Haseke’de Ermeni soykırım anıtı yapılmasına tepki gösterdi"
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Suriye'nin Haseke ilinde Halk Savunma Birlikleri (YPG)...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Suriye'nin Haseke ilinde Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) terör örgütlerinin kontrolünde bulunan bölgede 1915 yılında sözde Ermeni soykırımı yapıldığını gösteren bir anıt yapılmasına tepki gösterdi.

Asimder Genel Başkanı Gülbey, YPG-PYD'nin sözde Ermeni soykırımını tanıyarak ve sözde soykırım anıtının Haseke'de yapılmasına izin vererek Kürt halkını haklarını savunduğu belirterek aslında kandırdığını ve sözde büyük Ermenistan hayaline hizmet ettiğini belirtti. Gülbey, "Ermeni lobisi 102 yıldır dünya'ya fitne yaymaktan vazgeçmiyor. Her fırsatta Müslüman Türk milletine düşmanlığını haykırmaya devam ediyor. Son yalanını 15 Haziran 2017 günü Suriye'nin Haseke ilinde bulunan YPG-PYD terör örgütü yöneticilerini kandırmak ve sözde büyük Ermenistan hayaline hizmet etmeleri için uydurdular. Yıllardır Asimder olarak hep Ermeni terör örgütü ASALA, PKK ve yan örgütleri PYD-YPG terör örgütünün ortak hedef bağları olduğunu belgeleriyle ortaya koyduk. Sözde Ermeni soykırım anıtının yapılmasına izin veren PYD-YPG ve PKK'ın kimlere ve nereye hizmet ettikleri ortaya çıkmıştır. Artık Kürt gençleri gerçekleri görmeliler, Türkiye'de Ermeni lobisi destekli kuruluşların toplantılarına ve organizelerine manevi maddi destek olan hep Demokratik Bölge Partisi (DBP)'dir. Suriye'de de ermeni lobisinin yalanlarına hizmet eden PYD-YPG terör örgütleridir. Bu ülkemiz topraklarında gözü olan ve bizleri kardeş kavgasının içerisine çekmek isteyen terör örgütü ve dış destekçilerinin oyununa gelmemeliyiz. Görüldüğü gibi bizler ne zaman bir birimize düşersek bu fitne yuvaları fırsatını bulunca fitne tohumlarını içimize saçma fırsatını kaçırmıyor. Suriye Haseke'de bu sözde Ermeni soykırım anıtının dikilmesini kınıyoruz. Bölgedeki boşluğun ortadan kalkması ve Suriye devletinin toprak bütünlüğünün sağlanmasından yanayız. Ancak bu fitne ve yalan anıtın ortadan kaldırılması mümkün olacaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim