• BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Asimder Başkanı Gülbey: “Gürcistan’da ikinci Karabağ vakası Cavaheti”

Asimder Başkanı Gülbey: “Gürcistan’da ikinci Karabağ vakası Cavaheti”
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan'ın Gürcistan'da Cavaheti bölgesinde yaşayan...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan'ın Gürcistan'da Cavaheti bölgesinde yaşayan Ermeniler üzerinden çeşitli siyasi ve silahlı örgütler kurdurarak Gürcistan'dan toprak talep ettiğini iddia etti.

Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ topraklarından çekilmeden Gürcistan'da bulunan Cavaheti bölgesine göz diktiğini ve ele geçirmek için gizli planlar yaptığını belirten Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, "1944 yılında Gürcistan'da yaşayan Ahıska Türklerini göçe zorlayan Ruslar aslında sözde büyük Ermenistan planının Gürcistan ayağına hazırlık yapıyordu. Ahıska Türklerinin boşalttığı Cavaheti bölgesine Ermeniler yerleşti. Abhazya ve Güney Osetya'yı Rusya'ya kaptıran Gürcistan Cavaheti bölgesini de Ermenistan'a kaptırmak istemiyor. Gürcistan nüfusunun yüzde 8'ni oluşturan Ermeniler gün geçtikçe Ermenistan devletinin de desteğini arkasına alarak Gürcistan parlamentosunu tehdit edecek güce ve cesarete varmıştır. Ermeniler Gürcistan'da yaşayan Yezidi Kürtlerin de desteğini alarak çeşitli örgütler kurmuştur. Ermenilerin Gürcistan'da kurduğu başlıca etkin Ermeni örgütleri bunlardır. Ermenice gazeteler, Ermeni kiliseleri, Kiliseler şurası, Gürcistan Ermeniler Birliği, Acaristan Ermeniler Birliği, Gürcistan Ermeni Örgütleri Birliği, Gürcistan Ermeni Kiliseleri Birliği, Tiflis Ermeni İcması, Gürcistan Ermeni Kadınları Şurası, Paros Ermeni Kadınları Teşkilatı, Gürcistan Ermeni Gençleri Teşkilatı, Gürcistan Ermenileri Hıristiyan Demokrat Hareketi, Sarl Anzavur Teşkilatı, Sayat Nova Ermeni Medeniyet Merkezi, Cavakh Ermeni Milli Sosyal Siyasi Hareketi, Vırk Ermeni Milli Partisi, Ovanes Tumanyan Fonu, Gürcistan Ermeni Ressamlar Birliği, Vumatun Gürcistan-Ermeni Yazarlar Birliği, Gürcistan Ermeni Kabiliyetleri Teşkilatı, Gürcistan Ermeni Devlet Dram Tiyatrosu, Cavah Hareketi, Yerkir Ahaltsahi Ermeni Gençler Merkezi ve Charles Anzavur hayır Kurumu'dur. Bunların içerisinde Yerkir'in silahlı bir örgüt olduğu bilinmektedir" dedi.

"Bakü,Tiflis Kars Demiryolu Hattı tehlike altındadır"

Azerbaycan ile Türkiye arasında kardeşlik bağını güçlendiren ve ülkelerin ekonomisine katkı sağlayan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının Cavaheti bölgesinden geçmesiyle tehlike altında olduğuna değinen Asimder Genel Başkanı Gülbey, "Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ekonomi birliğini Ermenistan devleti Gürcistan'da yaşayan Ermeniler üzerinden sabote edebilir. Gürcistan devleti bu olasılığa karşın derhal tedbirler almak zorundadır. Ermenistan Cavaheti bölgesinde sözde büyük Ermenistan planları kurmakta ve bu konuda bölgede yaşayan Ermenileri çeşitli teşkilatlar çatısında örgütlemektedir. Hatta silahlı terör örgütleri yaratmaktadır. Türkiye ve Azerbaycan bu konuda mücadele veren Gürcistan devletini desteklemelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim