• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Asimder Başkanı Gülbey; “Bekçiyan Türk milletine soykırımcı diyemez”

Asimder Başkanı Gülbey; “Bekçiyan Türk milletine soykırımcı diyemez”
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye Ermeni Cemaati Patrikliğine aday olan Başpiskopos...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye Ermeni Cemaati Patrikliğine aday olan Başpiskopos Karekin Bekçiyan'ın 1915 olaylarını sözde Ermeni soykırımı olduğunu söyleyerek Türk Milletini soykırım yapmak ile suçladığını belirterek tepki gösterdi.

Almanya Ermeni cemaati Ruhani Lideri Karekin Bekçiyan'ın 23 Nisan 2015 tarihinde yapmış olduğu bir röportajda "Biz Ermeniler olarak Almanya'nın (Sözde Ermeni soykırımının) üzerine gitmesini talep ediyoruz. Artık bu konuyu tabu olarak saklamaması, açık olarak konuşması, mümkünse de Parlamento'dan geçirmesi gerekiyor" Sözleri ile Türk milletini soykırımcı olarak suçladığını söyleyen Asimder Genel Başkanı Gülbey, "Türkiye ermeni cemaati patrikliğine aday olan bir insanın öncelikle toplumsal barışına katkı sağlaması gerek ve siyasi işlerden uzak durarak din adamlığı görevini yapmalıdır. Almanya Ermeni Cemaati Ruhani Lideri olan Karekin Bekçiyan yalancı olduğu gibi aynı zamanda da iftiracıdır. Geçmişte Diyanet işleri Başkanı Lütfi Doğan ile eski Ermeni Patriği Kalustyan'la üvey kardeş oldukları iftirasını atmıştı. Almanya, Ermenistan ve Rusya'nın güdümünde olan ve usulsüzce Türkiye Ermeni Cemaati Değebah kaymakamı olarak atanan Bekçiyan, eski Patrik vekili Aram Ateşyan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı bir mektupta Almanya parlamentosunun sözde Ermeni soykırımı tasarısını tanımasının yanlış olduğunu ve Türkiye ermeni Cemaati Patrikhanesi olarak bunu tanımadıklarını belirtmesine tepki göstererek "Devlete sadakatliğini göstermek istiyor" demişti. Şimdi Asimder Genel Merkezi olarak soruyoruz. Başpiskopos Karekin Bekçiyan sen vatana sadık olanları değil de hain olanlarımı seviyorsun" dedi.

Türkiye'nin Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgesini batı Ermenistan Van şehrini de başkent olarak gösteren haritayı yayınlayan Almanya Ermeni Cemaatinin Ruhani Lideri olan Başpiskopos Karekin Bekçiyan'ı devlet kurumlarının hiç biri Patrik olarak tanıyamayacağını ve muhatap alamayacağını alınırsa Türk milletinin tarihine ihanet edeceklerini belirten Gülbey, "Bu tür fitne ve hain söylemler içerisinde olan insanlara taviz vermek ihanettir. Bu şahsı destekleyen ve her platformda ismini gündeme getiren AGOS gazetesinin acaba çıkarı nedir bilinmemektedir. Almanya vatandaşı olan ve Türk milletini soykırımla suçlayan bu konuda Avrupa ülkelerinde çalışmalar yapan Başpiskopos Karekin Bekçiyan'ı Asimder Genel Merkezi olarak esefle kınıyoruz. Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarımızı göreve davet ediyoruz. Artık Türkiye Cumhuriyetine ve Türk milletine hakaret eden şahısları bu ülkede istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim