• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Asimder Başkanı Gülbey, “Azerbaycan Socar Ermenilere sahip çıktı”

Asimder Başkanı Gülbey, “Azerbaycan Socar Ermenilere sahip çıktı”
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Gürcistan'da...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Gürcistan'da Ermenilere destek verdiğini, Türkiye'de ise 15 Temmuz 2016 yılından önce FETÖ/PDY terör örgütü üyelerini bünyesinde çalıştırdığını iddia etti.

Gürcistan'da yaşayan Ermenilere ait kiliselerin ısınması için ücretsiz gaz veren Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) yöneticilerinin Karabağ savaşında şehit edilen ve gazi olanlara ihanet olduğunu belirten Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Her konuşmasında Karabağ'ın alınmasına ve şuanda ki Ermenistan devletinin kurulduğu toprakların kadim Azerbaycan toprağı (İrevan) olduğuna değinen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in hedef ve düşüncelerine ters hareket eden SOCAR şirketi yöneticilerinin ne yapmak istediklerini anlamakta zorluk çekiyoruz. Gürcistan'da özellikle Cavaheti bölgesinde yaşayan Ermenilerin silahlanmaya başladıkları ve Ermenistan'da kurulan eğitim kamplarında silahlı eğitim almaya başladıkları yönünde duyumlar alınan bir dönemde Gürcistan'daki Ermeni kiliselerine ücretsiz gaz vermesi Azerbaycan devlet politikası olmamalıdır. Gürcistan'da yaşayan Azerbaycan Türklerine destek olunup yaşamlarının düzeltilmesi konusunda yardımcı olunması gerekirken, 1992 yılında Karabağ'da Ermenistan ordusuna gönüllü gidip savaşa katılan Gürcistan Ermenilerine yardımcı olmak ne kadar doğrudur. Daha Dağlık Karabağ işgalden kurtulmamışken geçtiğimiz yıl Nisan ayında yaşanan savaşta şehit olanların ailelerini incitmiş ve kırmıştır bu destek haberi" dedi.

Türkiye'de SOCAR'ın sahip olduğu ve 2008 yılında PETKİM'i aldıktan sonra yönetimde görev alan yöneticilerin FETÖ/PDY terör örgütü üyeleri olduğunu iddia eden Gülbey, "2008 yılında Türkiye PETKİM'i satın alan SOCAR çalıştırdığı personellerinin 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan FETÖ/PDY terör örgütü üyeleri oldukları ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz tarihinden sonra işlerine son verilenlerinde bulunduğu bazı çalışanların evinde yapılan aramada Fetullah Gülen'e ait kitap ve dokümanlar bulunmuştur. Bu tutuklananların içerisinde üst düzey yönetici olan PETKİM eski Genel Müdürü Sadettin Korkut'tur. SOCAR/PETKİM yöneticilerinin geçmiş yıllarda atanan yöneticilerinin milli duygulardan uzak oldukları ve devlet politikalarının tersi hareket ettikleri görünmektedir. Biz Asimder Genel Merkezi olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve diğer sorumlu yetkililerden isteğimiz SOCAR/PETKİM yöneticileri ile personellerinin güvenlik soruşturmalarının yapılarak alınması ve Gürcistan'daki Ermeni kiliselerine verilen ücretsiz gaz anlaşmasından vazgeçilmesidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim