• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

ASİMDER Başkanı Gülbey, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

ASİMDER Başkanı Gülbey, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basının, demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden biri olduğunu vurguladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, gazetecilik mesleğinin ve gazete çalışanlarının, vatandaşların doğru zamanda, doğru bilgiye ulaşması ve toplumsal farkındalığın artırılması yolunda çok önemli bir kurumsal görevi ifa ettiklerini söyledi.

Gülbey, "Demokrasinin olmazsa olmazlarından birisi olan basın, aynı zamanda kamu menfaatlerinin de göz önünde bulundurulması gereken, kamu adına denetim ve otokontrol gibi kavramların Türkiye'de gelişmesine öncülük eden oldukça önemli bir meslektir" dedi.

Basının gücünü, sorumlu gazeteciliğin önemini en güzel şekilde 1915 olayı sözde Ermeni soykırımı ve Azerbaycan Karabağ işgalinde işgalci Ermenilerin haksızlığını dünya kamuoyuna duyurmak adına verdikleri mücadelede onurlu duruşlarını sergilediklerini belirten Asimder Genel Başkanı Gülbey, "Mesleğin tüm meşakkatlerini göğüsleyerek, kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Demokrasimizin ve toplumumuzun güçlenmesi için sorumlu gazeteci anlayışıyla gecesini gündüzüne katan, meslek ilkelerine ve haysiyetine her zaman dikkat etmiş değerli gazetecilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ermeni lobisi ve işgalci Ermenistan devletinin yalanları ile ülkemiz üzerindeki gizli planları başarısız olmasında, sorumlu gazetecilik anlayışıyla yapılan yayın ve haberin rolü büyüktür. Meslek aşkıyla, demokrasi için canlarını hiçe sayan gazetecilerimize teşekkür ediyorum. Ermenilerin işgal ettiği Dağlık Karabağ'da şehit edilen Cengiz Mustafayev başta olmak üzere görev başında hayatını kaybeden tüm basın şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayat ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımı, Ulu Önder Atatürk'ün "Basın bir milletin müşterek sesidir" ilkesinden hareketle, basın ahlak çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü bir kez daha içtenlikle kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim