• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Asimder Başkanı, Ehl-İ Beyt Alimler Derneğini ziyaret etti

Asimder Başkanı, Ehl-İ Beyt Alimler Derneğini ziyaret etti
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİM-DER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder'i...

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİM-DER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder'i ziyaret etti.

Ermeni kiliselerinin ve din adamlarının sözde Ermeni soykırımı konusunda çalışmalarına değinen Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Geçmiş yıllarda İrevan Hanlığı, Azerbaycan, İran ve Osmanlı dönemlerinde faşist Ermeni grupları destekleyen Ermeni kiliseleri olmuştur. Ermeni din adamları buna Patriklerde dahil Müslüman Türklere yapılan katliamlarda faşist Ermeni çetelerine sahip çıkmışlardır. Kiliseler bünyesinde toplanan maddi destekler bu faşist Ermeni gruplara aktarılmıştır. Türkiye'de 57 Ermeni vakıfı bulunmaktadır. Bu vakıfların hepside Kilise ve ermeni Cemaatini temsil eden Ermeni Patrikhanesi bünyesinde yer almaktadır. Sözde Ermeni soykırımını destekleyen ve siyalaşan ermeni kiliselerine acilen Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İçişler Bakanlığı tarafından maddi gelirleri ve mal varlıklarının incelenmesi gerekmektedir. Ermenistan'da yapılan ayinlerde küçük yaştaki Ermeni çocuklarına kilise içerisinde çarmıha gerilmiş bir insan kuklasına Türklerin atalarınıza böyle işkence yaptılar diye uygulamalı göstererek çocuklara kin tohumları Ermeni din adamları tarafından ekilmektedir. Bizimde en azında 1915-1920 yıllarında bölgemizde neler yaşandığının anlatılması veya o gün Ermeniler tarafından katledilen şehitlerimize dua okunmasını istemekteyiz" dedi.

Iğdır Ehl-i Beyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder ise, "Biz din alimleri olarak Ermeni zulmü yaşamış bu toplun dışında olan biri değiliz. 1915-1920 yılları arasında bölgemizde ermeni çetelerinin yapmış olduğu katliamları hem yaşımız gereği hem de aile büyüklerimizden dinlemişizdir. Asimder genel Merkezi olarak yürütmüş olduğunuz bu kutsal davada her zaman yanınızdayız. Derneğimize ve şahsıma düşen görev neyse yardımcı olmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Ehl-i Beyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder'e Türk-Azerbaycan bayrağı ile dernek logosunun bulunduğu masa bayrağı ve Ermenilerin bölgede yapmış oldukları katliamları içeren tarih kitaplarını hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim