• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Aşıklar söyledi gönüller titredi

Aşıklar söyledi gönüller titredi
Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Âşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi'nde, aşıklar söyledi...

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Âşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi'nde, aşıklar söyledi izleyenlerin gönüller titredi.

Bölgenin ünlü ozanları ve âşıkları, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'ndeki programda birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Osmaniye Belediyesi ve Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD)tarafından düzenlenen programda; Âşık Hilmi Şahballı, Âşık Temel Turabi, Âşık Eyyubi, Âşık Abdullah Gizlice ile Uygurlu Âşık Ferhat ve Kazak sanatçısı Mirzecan dinleyenlere doyumsuz güzel bir gece yaşattı.

Gecenin sonunda sanatçılara hediyelerini vermek üzere sahneye çıkan Başkan Kadir Kara, âşıkları dinlerken iki şeyi birlikte hissettiğini söyledi. Osmaniye'yi ve Sarıkamış'ı değerlendiren Başkan Kara, "Osmaniye vatanımız, memleketimiz, toprağımız. Onlar Sarıkamış'ta bu toprakları bize bırakabilmek adına bizim yaşayabilmemiz ve bizden sonraki çocuklarımızın yaşayabilmesi adına bırakıp gitmediler. Kendi topraklarında kaldılar. Bunlarda gidebilirlerdi ama gitmediler kaldılar, mücadele ettiler. Dünyanın dört bir tarafından gelen, ne olduğu belirsiz insanlarla bu milletin evlatları savaştılar ve mücadele ettiler. Gerçekten biz çok büyük değerlerin üzerinde yaşıyoruz. Yurtdışı ziyaretlerimizde bir Norveçli geldiniz dünyanın en

güzel yerine oturdunuz, yani işgal ettiniz anlamında sözler sarf etti. Siz oraya sonradan geldiniz düşüncesini hafızalardan hala silmemiş bir dünya topluluğu olduğunu unutmamamız ve unutturmamamız gerek. Biz burada azda olsa çokta olsa bu ülkenin evlatları olarak ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkması gereken insanlar olarak her ortamda ve her platformda çocuklarımıza yarını mutlaka iyi hazırlayabilmenin sorumluluğunu idrak etmek zorundayız. Bizlere bu değerleri yaşatmaya çalıştığı için Osmaniye folklor araştırma derneğine ve bu sahneyi şereflendiren değerli üstatlara, hocalarımıza teşekkür ediyor hepinize saygılar sunuyorum." dedi.

Geceye Belediye Başkanı Kadir Kara'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Süleyman Yılmaz, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşıklar söyledi gönüller titredi

Aşıklar söyledi gönüller titredi

Aşıklar söyledi gönüller titredi

Aşıklar söyledi gönüller titredi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim