• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Aşıklar bu kez gazeteciler için atıştı

Aşıklar bu kez gazeteciler için atıştı
Artvin Faal Gazeteciler Derneği (AFGAD) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile etkinlik düzenlendi.

Artvin Faal Gazeteciler Derneği (AFGAD) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Artvin'in önemli kültürlerinden olan aşıkların birbirleri ile atışması renkli görüntüler oluşturdu. Aşıklar, gazeteciler için "adalet" istedi.

Söz konusu etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Muhtarlar Derneği Başkanı Cafer Azizağaoğlu, Murgul Engelliler Derneği Başkanı Metin Merttürk, Artvin Engelliler Dernek Başkanı Hatice Nur Ersöz katıldı. Etkinlikte Aşık Kara, Aşık Gülhani, THM Sanatçısı Oktay Köse, Onur Altun, Şairler Yalçın Temiz, Gülden Taş, Çiçek Köse, Nursal Bulutlar ve Erol Çağal yer aldı.

AŞIK, GAZETECİLER İÇİN ADALET İSTEDİ

Etkinlik kapsamnda atışan aşıklardan Aşık Gülhani gazetecilere adalet isterken, gazetecilerin halkın dertlerini derman olmasını da talep etti. Aşık Kara da gazeteciliğin ne kadar önemli bir meslek olduğunu atışmalarında dillendirdi.

AFGAD Başkanı İsmet Başar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile yapılan konuşmada gazeteciğin zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu, son dönemde ilgi görmeyen meslekler arasına girdiğini belirtti. Başar, şunları kaydetti: "Her ne kadar yeni üniversitelerde yeni bölümler açılıp, gazetecilik konusunda değişik yüksek okullarve fakülteler açılıyorsada, gazetecilik mesleğini yapan insanların günümüzde çok zorlandığını zor şartlarda yaptığını hatta yetmiyormuş gibi özelikle son dönemlerde çeşitli siyasi dejenerelerle birlikte de gazeteciler zor durumda, Tutuklanıyorlar, cezaevlerine konuluyorlar, işlerinden atılıyorlar. gazetecilerin ekonomik koşulları iyileştirilmesi gerekirken, iş bulma koşulları ortadan kalkıyor. Ki gazetecilik yapmayan insanlara gazeteler teslim edilip, gazetelerin yürümesi sağlanıyor. Biz Artvin'den Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkanı olarak gazeteciliğin gerçek gazetecilerin, çalışan gazetecilerinemekçilerin hakkının verilmesini ve rahat ortamda gazetecilik yapmasını temenni ediyoruz. Bu konuda da mücadele ediyoruz."

AFGAD Üyesi Şakir Kara ise şu ifadeleri kullandı: "Fikir suçlusu dediğimiz insanların içeriden değil de böyle dışarıda yargılanarak, bu eziyetleri çektirmemeleri gerekir. Çünkü özelikle şunun altını çizmek istiyorum artık bir filmde de vardı, oradan yola çıkarsanız. 3 sene sonra, 5 sene sonra pardon yanlış yapmışız dediğiniz zaman, o geçen 5 seneyi kim geriye verecek, evindeki çocuğa, eşe bu hesabı nasıl verecekler? Onun için diyorum ki güzel bir gün olması için tüm gazetecilere hak ettiği değeri verelim."

Etkinlikte Aşık Kara ve Aşık Gülhani'nin atışmaları büyük beğeni toplayarak, alkış aldı. Şiir dinletisinin olduğu etkinlikte, Artvin Fotoğrafçılık Kulübü Artvin fotoğraflarını sergiledi.

Aşıklar bu kez gazeteciler için atıştı

Aşıklar bu kez gazeteciler için atıştı

Aşıklar bu kez gazeteciler için atıştı

Aşıklar bu kez gazeteciler için atıştı

Aşıklar bu kez gazeteciler için atıştı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim