• BIST 9538.53
  • Altın 2490.606
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8232
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Aşık Veysel Ölümünün 43’üncü Yılında Mezarı Başında Anıldı

Aşık Veysel Ölümünün 43’üncü Yılında Mezarı Başında Anıldı
Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 43'üncü yıl dönümünde Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında...

Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 43'üncü yıl dönümünde Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.

43 yıl önce 78 yaşında hayatını kaybeden Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölüm yıl dönümü nedeniyle mezarı başında anma töreni düzenlendi. Törene, Vali Alim Barut, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, İl Jandarma Komutanı Bektaş Aslan, İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Aşık Veysel'in torunu Gündüz Şatıroğlu, protokol üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Vali Alim Barut anma programında yaptığı konuşmada, "Aşık Veysel'in adını duyunca kulağımda "Dost, dost diye nice nicesine sarıldım" nağmesi çınlar. İşte 43'üncü yılında ikinci kapıdan geçmiş sadık yarine kavuşmuş Veysel'in huzurundayız. "Her kim olursa bu sırra mazhar, dünyaya bırakır ölmez bir eser, gün gelir Veysel'i bağrına basar, benim sadık yarim kara topraktır" diyerek bugünlerimize işaret etmiştir. Her yaratılan gibi bedeni sadık yari kara toprağa karıştı. Ama ben gidersem sazım sen kal dünyada demişti. Sazı ile sözü ile burada kaldığına göre Veysel aramızda demektir. Bu aziz millet var oldukça Aşık Veysel bizimle birlikte olacaktır" diye konuştu.

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız da, "Ülkemizin hatta dünyamızın bugün en çok ihtiyaç duyduğu o sevgi, barış, dostluk ve muhabbet ortamını yıllar önce gönül diliyle, yüreğinin o güzel sesiyle o hümanist felsefeyi en güzel anlatan değerli halk ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu'nun 43'üncü ölüm yıl dönümünde özlemle, minnetle ve şükranla anıyorum" dedi.

Aşık Veysel'in torunu Gündüz Şatıroğlu ise dedesinin ölüm yıl dönümü nedeniyle anma programına gelenlere teşekkür ederek,"Ülkemizin içinden geçtiği dönem zor bir dönem dedemin şiarı barış, kardeşlik, dostluk ayrım yapılmadan herkese eşit şekilde yaşaması bizim de düsturumuz olması gerektiğini düşüyorum. Aile olarak bugüne kadar Aşık Veysel'i anmak için, Aşık Veysel'in mirasına sahip çıkmak için yolu Sivrialan köyünden geçen herkese minnettarlığımızı iletmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Törende Aşık Veysel Şatıroğlu için dua edilerek mezarına karanfil bırakıldı. Anma programının ardından Vali Alim Barut ve Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Aşık Veysel'in Şarkışla'da yaşayan 82 yaşındaki oğlu Ahmet Şatıroğlu'nu ziyaret etti.

Aşık Veysel Ölümünün 43’üncü Yılında Mezarı Başında Anıldı

Aşık Veysel Ölümünün 43’üncü Yılında Mezarı Başında Anıldı

Aşık Veysel Ölümünün 43’üncü Yılında Mezarı Başında Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim