• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi’nin açılışı yapıldı

Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi’nin açılışı yapıldı
Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıoroğlu'nun adının yaşatılacağı Oran Anadolu Kalkınma Ajansının destekleriyle yapılan kültür ve sanat evi düzenlenen...

Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıoroğlu'nun adının yaşatılacağı Oran Anadolu Kalkınma Ajansının destekleriyle yapılan kültür ve sanat evi düzenlenen törenle açıldı.

Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle 355 bin liraya mal oldu. İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü, "Şehrimizde Aşık Veysel'in adına bir mekan bulunmamaktaydı. Bu evin de varlığı gerçekten lazımdı, önemli bir ihtiyaçtı. Aşık Veysel'in hatırasını nasıl yaşatabiliriz diye biz 2015 yılında Orta Anadolu Kalkınma Ajansına bir proje sunduk ve bu projemiz kabul gördü. Aşık Veysel'in hatırasını yaşatan bir mekan olacaktır. Daha sonra somut olmayan kültürel mirasımız içerisinde çok öneme haiz olan ozanlık geleneğinin de hatıralarını burada yaşatacağız. Burada çeşitli kurslar düzenlenecek. Geleneksel kültürümüze yönelik çalışmalar yapılacak. Şehirdeki insanlar için buluşma noktası olacaktır. Ayrıca burada mütevazi bir kütüphane oluşturulacaktır" dedi.

Aşık Veysel'in torunu Sebahattin Şatıroğlu ise dedesi adına yapılan kültür ve sanat evinin hayırlı olmasını diledi. Açılışın ardından katılımcılar Aşık Veysel Odası, Ozanlar Odası ve 4 adet etkinlik odasından oluşan kültür ve sanat evini gezdi. Sanat evinde Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel'in silikondan yapılan heykeli de yer aldı. Vatandaşlar silikondan yapılan heykele yoğun ilgi göstererek fotoğraf çektirdi. Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan açılışta Aşık Veysel'in 104 yıllık bağlamasıyla Veysel'in eserini seslendirdi.

Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi'nin açılışına Vali Davut Gül, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen ve Aşık Veysel'in torunu Sebahattin Şatıroğlu katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim