• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Aşif Efendi Hanı Hayat Buluyor

Aşif Efendi Hanı Hayat Buluyor
Kastamonu Belediyesi, Aşir Efendi Hanı'nın atıl halden kurtarmak için mülk sahiplerinden muvafakat alarak proje çalışmalarının startını verdi.

Kastamonu Belediyesi, Aşir Efendi Hanı'nın atıl halden kurtarmak için mülk sahiplerinden muvafakat alarak proje çalışmalarının startını verdi.

Nasrullah Meydanı, Bakırcılar Çarşısı, Kefeli Sokak Sağlıklaştırması, teleferik ve tarihi konakları canlandırma projeleriyle Kastamonu'nun bacasız sanayisini harekete geçirmek isteyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Belediye Toplantı Salonu'nda yapımı bin 748 yılında tamamlanan ve görünümü atıl durumda bulunan Aşir Efendi Han'ı mülk sahipleriyle bir araya geldi. Amacının Kastamonu'ya hizmet olduğunu ifade eden Başkan Babaş, "Aşir Efendi Hanı'nı esnafımızdan her hangi bir talebimiz olmadan atıl görüntüden kurtarmak istiyoruz. Bunun için bir proje çalışmamız var. Sizler bize proje için muvafakat verirseniz proje çalışmalarına devam edeceğiz" dedi.

Aşir Efendi Hanı mülk sahipleri, Başkan Babaş'ın önerisine sıcak bakarak, "1964 yılında bu tarafa kimse böyle bir projeyle bizlere gelmedi. Bugün yapacağınız proje ile tarihi hanımız hak ettiği görünüme kavuşacak. Bundan ötürü size teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Amacın Kastamonu'nun saklı hazinesini gün yüzüne çıkartmak olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şunları söyledi: "Atıl vaziyette duran tarihi bölgelerin restorasyonunu tamamlamak adına çalışmalarımız sürüyor. Nasrullah Meydanı, Bakırcılar Çarşısı ve Kefeli bölgesini tamamen canlandırmak istiyoruz. Bu bölgenin hayata geçirilmesi ve canlanması adına Kasaplar Çarşısı projesi de bizim için çok önemli. Top yekun bir hareket başlatacağız. Nasrullah Meydanı ve Bakırcılar Çarşısı projelerine bu yıl içerisinde başlayacağız. Esnaflarımızdan her hangi bir beklentimiz yok. Amacımız tamamen Kastamonu'ya hizmettir. Memlekete hizmet noktasında elimden gelen her şeyi yapacağım"

Başkan Babaş'ın konuşmasının ardından Aşir Efendi Hanı, mülk sahipleri restorasyon projesinin devam etmesi adına muvafakat name imzaladı.

Aşif Efendi Hanı Hayat Buluyor

Aşif Efendi Hanı Hayat Buluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim