• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Asiad Onursal Başkanı Aydın: “Büyük Türkiye İçin Başkanlık Sistemi Şart”

Asiad Onursal Başkanı Aydın: “Büyük Türkiye İçin Başkanlık Sistemi Şart”
Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Onursal Başkanı Barış Aydın, demokratikleşme ve ekonomik kalkınma yürüyüşünün koşuya çevrileceği...

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Onursal Başkanı Barış Aydın, demokratikleşme ve ekonomik kalkınma yürüyüşünün koşuya çevrileceği "yeni Türkiye"ye geçiş için başkanlık sisteminin şart olduğunu belirtti.

ASİAD Onursal Başkanı Barış Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin 2002'den bu yana parlamenter sistem içinde yaptığı reformlarla "demokratik istikrar" zeminini sağlayarak, hayal dahi edilemeyecek bir dönüşüme imza attığını, önceki istikrarsız dönemlerde derinleşen sorunların birer birer çözüldüğünü, doğru teşhis ve cesur çözümlerle Türkiye ekonomisinin önünün açıldığını, büyüme ve kalkınmanın olağanüstü hızlandığını vurguladı. Türkiye'nin ekonomide son yıllarda elde ettiği başarıya tüm dünyanın imrendiğini ifade eden Aydın, temel hak ve hürriyetler alanında atılan adımlarla insan hakları alanındaki kronikleşmiş sorunların da çözüldüğünü, önemli reformlarla Türkiye'nin bu alandaki karnesinin düzeltildiğini anlattı.

"YENİ TÜRKİYE'NİN FORMÜLÜ BAŞKANLIK SİSTEMİDİR"

Ancak parlamenter sisteme dayalı mevcut siyasi ve idari yapıda hem demokratikleşme hem de ekonomi alanında "yapılabileceklerin azamisinin" yapıldığını belirten Aydın, "Artık başkanlık sistemi ile seviye atlama zamanıdır. Siyasi irade ve hukuk sistemi üzerindeki tüm vesayetlerin kalkması, ülkenin birinci sınıf demokrasi olması, yani yeni Türkiye'nin formülü, başkanlık sistemidir. Yeni Türkiye için başkanlık sistemine geçmenin zamanı çoktan gelmiştir. Çünkü mevcut elbise Türkiye'ye dar geliyor" dedi.

Türkiye için başkanlık sistemine geçmenin önemine ilişkin Aydın, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin 2023 ve 2071 gibi hedeflerinden, büyük Türkiye idealinden heyecanlanan birisiyim. Türkiye'nin yeniden tarih sahnesindeki o güçlü yerini almasını istiyorum. Dünyaya örnek olan medeniyetimizin tekrar dirilmesini, büyük çınarın gölgesinin genişlemesini düşlüyorum. Türkiye'nin demokrasi, özgürlük, ekonomik büyüme-hızlı kalkınma yürüyüşünü koşuya çevirmesini istiyorum. Bu gerçekler ışığında 2023 ve 2071 hedeflerimize ulaşmanın formülü, yeni ve sivil bir anayasa ile başkanlık sistemidir. Büyük Türkiye idealinden benim gibi heyecan duyanlar için tek tercih budur. Gelecek nesillere güçlü ve kalkınmış bir Türkiye bırakmak için bunu yapmamız şart. Bu nedenle de 12 Eylül askeri darbe anayasasından, tüm vesayet odaklarından kurtulup halkın iradesini esas alan, yenilikçi, demokratik, kişi hak ve hürriyetlerini koruyan, ileri demokrasi ilkelerine dayalı, özgürlükçü bir anayasa ve başkanlık sistemi ile yolumuza devam etmeliyiz. Bunu gerçekleştirdiğimizde Türkiye demokratikleşme ve kalkınma alanındaki hızlı yürüyüşünü koşuya çevirecektir. Yeni dönemde Türkiye demokrasi standartlarını yükseltip, güven ve istikrarı tam tesis edecek, daha rekabetçi ve yenilikçi bir ortamda ekonomik büyümeye hız kazandıracak, birlik ve kardeşlik çerçevesinde 2023 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla yürüyecektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim