• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

ASHİB, Almanya’da Anuga Fuarı’nda stant açtı

ASHİB, Almanya’da Anuga Fuarı’nda stant açtı
Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB), Almanya'nın Köln kentinde bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Anuga 2017 Fuarı'na...

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB), Almanya'nın Köln kentinde bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Anuga 2017 Fuarı'na info stand ile katıldı. ASHİB'in standına Ortadoğu ülkelerinin ziyaretçileri yoğun ilgi gösterdi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nden (AKİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 7-11 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Anuga 2017 Fuarı'na yaklaşık 200 farklı ülkeden 7 bin 400'ün üzerinde katılımcı ve 165 bin ziyaretçi katıldı. Anuga, dünyanın en büyük gıda fuarı olma özelliği ile de dünyadan gıda sektörünün tüm oyuncularını bir araya getirdi. İçecekler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, unlu mamuller ve organik gıdalar gibi ürünlerin sergilendiği fuarda, ASHİB de yer aldı. ASHİB standına başta Lübnan, Libya, Ürdün gibi Ortadoğu ülkelerinden gelen ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterilirken, ziyaretçilere birlik üyesi firmaları tanıtıcı kataloglar dağıtıldı.

Fuarda su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, ASHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Kabaali ve Denetim Kurulu Üyesi Yüksel Küçük tarafından temsil edildi.

Fuarla ilgili bir değerlendirme yapan Yamanyılmaz, ASHİB olarak geçen yıldan bu yana Suudi Arabistan, Nijerya, İsrail ve Almanya gibi çeşitli ülkelerde çeşitli fuarlara katıldıklarını ve yoğun ilgi ile karşılaştıklarını belirtti. Yamanyılmaz, "Son olarak da dünyanın en büyük gıda fuarı olan Anuga 2017 Fuarı'na katıldık. Burada birliğimizi, üyelerimizi, su ürünleri ve hayvansal mamullerimizi tanıtmanın gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde de Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği olarak sektör ihracatımızı artırmak için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz" dedi.

Kasım ayı sonunda İsrail'de düzenlenecek olan Israfood Fuarı'na milli katılım organizasyonu gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını da dile getiren Yamanyılmaz, fuarla eş zamanlı olarak Türk gıda ürünlerinin tanıtımını yapmak amacıyla İsrail'de Türk Günü Etkinleri gerçekleştirmeyi planladıklarını bildirdi.

ASHİB, Almanya’da Anuga Fuarı’nda stant açtı

ASHİB, Almanya’da Anuga Fuarı’nda stant açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim