• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Asgari ücretin bin 300 lira olması için görüşmeler başladı

Asgari ücretin bin 300 lira olması için görüşmeler başladı
Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının açılışında konuştu ve asgari ücret konusunda tüm tarafların isteklerinin yerine getirilmesi için özenle çalışılacağına işaret etti.

Süleyman Soylu’nun toplantı öncesi yaptığı açıklamadan bazı başlıklar şöyle:

13 yıldır Türkiye büyük ve köklü değişimlerin altına imza attı. Birçok problemle karşı karşıya kaldık. Herbiriyle yüzleşip çözmeye çalışan zihniyet devrimini yaptık. 

Toplumsal uzlaşmayla ortaya koyduğumuz kriterlerle çözüldü. Kişi başı milli gelir 3 bin dolardan 10 bin dolara ulaştı. Bunlar yapılırken özellikle ifade etmeliyim ki eğitim, sağlık, ulaşıma kadar birçok konuda büyük adımlar atıldı. 

Eski Türkiye içinde karşı karşıya kaldığımız sıkıntı dertleri hep birlikte hatırlıyoruz. Hayal edilemeyecek bir dönüşüm olduğunu sadece biz değil dünya görmektedir. Bugün 64. hükümet olarak 13. yıllık birinci sıçrama sonrasında 1 Kasım seçimlerindeki milli iradeden aldık. 

2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Bunun yanı sıra insanımızın refahını yükseltmektir. Rekabet edilebilir hale getirebilmek. En önemlisi teknoloji açısından önemli adımlar atmaktır. İnsanımızı merkez alan politikaları insanımızla beraber oluşturmak. 

Bir taraftan toplum barışı, bir taraftan medeniyet değerleriyle buluşma bir taraftan iş hayatı modeli oluşturuyoruz. Burada belki de en önemli meselelerden bir tanesi orta sınıfı tahkim etmeye çalışıyoruz. 

Orta sınıf tahkimatına ve güçlenmesine yönelik adımların atılması demokrasinin sürdürülmesi için en önemli adımlardan bir tanesi.

Asgari ücretin yanı sıra hayatı yükseltmenin de adımlarını attık. Sosyal reformlar 13 yılın en önemli kanıtıdır. Sosyal güvenlik açıklarının etkilerini ortadan kaldıran dönüşümlerini birlikte yaşadık.

Paradan 6 sıfır altılması, sağlık memnuniyeti 30'lu rakamlardan 70'li rakamlara ulaşması, çocuklarımızın otel konforunda yurtlarda kalması, ulaşım, iletişim sadece maddesel ekonomik gelirle değil, toplumsal hayatta karşımıza çıkıyor.

Sürdürülebilir yükseltilmesi gerekir. 184 lira olan 2015 yılında 1.050 lira olmuştur. Yüzde 442'lik artış yaşanmıştır. Enflasyon yüzde 7.4'lere düşmüştür.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim