• BIST 9524.59
  • Altın 2508.202
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Asgari ücret ve emekli maaşı zam tarihi açıklandı

Asgari ücret ve emekli maaşı zam tarihi açıklandı
Asgari ücret ve emekli maaşı zammında ilk kez tarih verildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, asgari ücret ve emekli maaşı zammı konusunda heyecanlandıran bir açıklama yaptı. Partisinin seçim beyannamesi hakkında konuşan Davutoğlu; yeni anayasa, seçim barajının yeniden düzenlenmesi gibi siyasi düzenlemelerin yanı sıra emekli maaşı zammı ve asgari ücret konusunda da çalışmalarının olduğunun bilgisini verdi. Davutoğlu; Her emekliye aylık 100 TL zam zam yapılarak yıllık 1200 TL ek destek sağlama ve asgari ücreti 1300 TL'ye çıkarma gibi vaadlerde bulundu. Yapılan işin tehlike maiyetine göre asgari ücretin farklılaşacağını dile getiren Davutoğlu, yeni iş kuracak gençlere 50 bin TL karşılıksız destek verileceğini dile getirdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, en çok merak edilen konulardan biri olan asgari ücret ve emekli maaşı zammı ile ilgili olarak bir kez de Manisa'da açıklamada bulundu. Davutoğlu, "Asgari ücreti hemen 2016 başında 1300 TL'ye çıkartacağız" sözleriyle tarih verdi.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN 1300 TL OLACAK?
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili vaadini bir otelde düzenlediği basın toplantısında hatırlattı.  Çelik, İktidara geldiklerinde asgari ücretin 184 lira olduğunu hatırlattı ve emekli maaşı ve asgari ücret konusunda ciddi iyileştirmelerin  vadedildiğini şu sözlerle hatırlattı: 
 
"Şu anda ise bu ücret bin liraya çıktı. Asgari ücret, aralıktaki  komisyonda kamu kesimi tarafından bin 300 lira olarak teklif edilecek. Yanımıza  ya işçileri ya da işverenleri alacağız veya ikisini birden alacağız ve ittifak  yapacağız. Eğer ittifak olmazsa bize bir tarafın desteği yetiyor. Böylece asgari ücret bin 300 lira olmuş olacak. Bu konuda kararlılığımızı sürdüreceğiz." 
 
Taşeron işçileri ilgilendiren ve asgari ücreti ilgilendiren yasanın TBMM'den geçtiğini ancak  hükümet kurulamadığı için bununla ilgili bakanlar kurulu kararının çıkmadığını  vurgulayan Çelik,  "Karayollarında çalışan 6 bin işçimiz bu anlayışla kadroya geçtiler. Bundan sonra  hiçbir taşeron işçi endişe duymayacak. Hem ekonomik hem de çalışma ortamı olarak  rahata kavuşacaklar. Bütün işçilerin hakları ne ise o olacak" ifadelerini  kullandı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim