• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

ASEV öğrencileri bir kez daha hayran bıraktı

ASEV öğrencileri bir kez daha hayran bıraktı
Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen yıl sonu gösterileri tüm hızıyla devam ederken, ASEV eğitmenlerinin...

Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen yıl sonu gösterileri tüm hızıyla devam ederken, ASEV eğitmenlerinin öğrencileri ile birlikte hazırladığı "Türk Müzikleri" gecesi Aliağalılara muhteşem bir gece yaşattı. Açıkhava Tiyatrosu'ndaki geceye ASEV öğrencilerinin enstrümantal yetenekleri damga vurdu.

Bir yıl boyunca ASEV bünyesinde eğitim alan öğrencilerin sergilediği enstrümantal gösteriler, sanatseverleri kendilerine hayran bıraktı. Aliağalıların beğeni ile izlediği sanat gecesinde farklı yaş gruplarından 115 kursiyer sahne aldı. Türk Müziği'nin seçkin eserlerinden örnekler sunan konserde; bağlama, kaval, klarnet, ud ve ney grubu izleyicilerden sık sık alkış aldı.

Hem koro hem solo

Konserde bağlama grubu; Çanakkale Türküsü, Kırmızı Buğday, Alı da Verin Barutuma Saçmamı, Hastane Önünde İncir Ağacı, Kara Oğlan Zeybeği, Fidayda, Kaval grubu; Kayadan İndim Bugün, Kilise Haber Saldım, Atabarı, Beyaz Giyme, Söyleyemedim, Ney grubu; Aşkın Yolculuğu, Mevlam Sana Ersem Diye, Ah Nice Bir Uyursun, Ömrüm Bitirmiş Viraneyim, Ötme Bülbül, Gelin Ey Aşıklar Gelin, Şol Cennetin Irmakları, Klarnet grubu; Akşam Güneşi, Tükeneceğiz, Unutamadım, Babuba, Bağlama; Al Yazmalım-Ağrı Dağı Efsanesi, Yalan Dünya, Acem Kızı, Mendilinin Dört Ucu, Aşk Sana Benzer, Sunam, Can Yârim, Yine Gönlüm Hoş Değil, Ud grubu ise; Aynı Beden De Can Gibiyiz, Ben Gamlı Hazan, Gölgesinde Mevsimler, Nasıl Geçti Habersiz, Kapıldım Gidiyorum, Kırmızı Gülün Ali Var, Ada Sahillerinde Bekliyorum, adlı parçalara hayat verdi. ASEV öğrencilerinin kimi zaman koro kimi zaman da solo olarak performanslarını sergilediği geceyi Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, sanatseverlerle birlikte izledi.

Aliağa Belediyesi'nin çok anlamlı bir kültürel faaliyete imza attığını belirten Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölüm Başkanı ve Aliağa Belediyesi Ud Eğitmeni Ali Maruf Alaskan, "Aliağa'da bir hafta süren kültürel faaliyetler Aliağa ve bölgesi için faydalanılması gereken bir etkinlik. Burada çok güzel bir masa var. Masada da çeşit çeşit yiyecekler var. Aliağalıların ücretsiz olarak katılım sağlayabildiği çok güzel bir ortam var. Buradaki eğitmenlerin birçoğu üniversite hocası. Hepsi kaliteli hocalar. Bu doğrultuda Aliağa Belediyesi çok güzel bir kültür sanat etkinliği gerçekleştiriyor. Aliağa Belediyesi'ne ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.

ASEV öğrencileri bir kez daha hayran bıraktı

ASEV öğrencileri bir kez daha hayran bıraktı

ASEV öğrencileri bir kez daha hayran bıraktı

ASEV öğrencileri bir kez daha hayran bıraktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim