• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

ASELSAN'dan Güney Afrika'ya şok hamle!

ASELSAN'dan Güney Afrika'ya şok hamle!
Askeri Elektronik Sanayii (ASELSAN), Güney Afrika Cumhuriyeti'nin en büyük savunma sanayisi şirketlerinden Paramount Advanced Technologies ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Askeri Elektronik Sanayii (ASELSAN), Güney Afrika Cumhuriyeti'nin en büyük savunma sanayisi şirketlerinden Paramount Advanced Technologies ile işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre, iki şirket, ürünleri, teknolojileri ve yetenekleri için küresel savunma pazarındaki iş fırsatlarını birlikte değerlendirecek.
 
Milli savunma sanayi şirketi ASELSAN, Güney Afrika Cumhuriyetinde düzenlenen Uluslararası Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı'na (AAD) katıldı. Dünya çapında yaklaşık 400 firmanın katıldığı fuarda hem kapalı, hem de açık alanda ürünlerini sergileyen ASELSAN, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

ASELSAN standında, insansız hava araçları, aviyonik termal görüntüleme ve nişangah sistemleri, gece görüş gözlükleri, termal silah dürbünleri başta olmak üzere pek çok ürün sergilendi. Ayrıca şirketin 2011 yılında bu şehirde kurduğu ASELSAN South Africa firması tarafından geliştirilen çok sayıda ürün de aynı stantta sergilendi.

 
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, fuarda, ASELSAN ile Güney Afrika Cumhuriyetinin en büyük savunma şirketlerinden "Paramount Advanced Technologies" ile işbirliği anlaşması imzalandı. 
 
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat ve Paramount Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ivor İchikowitz'in şahitliğinde gerçekleşen imza töreninde, anlaşma, PAT üst yöneticisi Carlo Gagiano ve ASELSAN Strateji ve Uluslararası İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özcan Kahramangil tarafından imzalandı.
 
Söz konusu anlaşmayla iki şirket, yerel ve uluslararası pazarlarda birlikte hareket etme konusunda görüş birliğine vardı. Gelecek dönemde şirketler, ürünleri, teknolojileri ve yetenekleri için küresel savunma pazarında iş fırsatlarını birlikte değerlendirecek. Anlaşmanın, iki şirketin birlikte hayata geçireceği pek çok projenin önünü açacağı değerlendiriliyor. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim