• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

ASDEP Projesi Çanakkale’de Başlıyor

ASDEP Projesi Çanakkale’de Başlıyor
Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının hayata geçirdiği Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) projesi Çanakkale'de de başlıyor.

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının hayata geçirdiği Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) projesi Çanakkale'de de başlıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, dezavantajlı grupların çözümünün aile olduğunu bildiklerini, bu nedenle aile yapısını güçlendirmek istediklerini söyledi.

Aile Sosyal Destek Programı kapsamında kurumun imkanları ve hizmetleri konusunda desteğe ihtiyacı olan ailelere ulaşılması, durumlarının (ekonomik, sosyal, psikososyal vb.) anlaşılması ve durumlarına göre yönlendirme yapılması yoluyla vatandaşların kamu hizmetleriyle en hızlı ve kolay yolla buluşturulması hedeflenen proje ile sorunlar yerinde tespit edilerek, anında çözüm üretilecek. Çanakkale'de Nisan ayında başlayacak Aile Sosyal Destek Projesinin Sağlık Bakanlığının Aile Hekimliği uygulamasından alınmış bir model proje olduğuna dikkat çeken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, hizmeti vatandaşın ayağına götüreceklerini söyledi.

Vatandaşların hizmet talebinde bulunmasına gerek kalmadan ilçe ilçe, köy köy yapılacak ziyaretlerle Çanakkale ilinde ikamet eden özellikle sosyal risk altındaki vatandaşların tespit edilerek, ihtiyaç duyduğu desteklerin belirlenip sosyal sorunlarının giderilmesini, riskleri önleyici sosyal politikalar geliştirip uygulayarak Çanakkale ilinde ikamet eden vatandaşların yaşam kalitelerinin artırılmasının sağlanması, Korunmaya Muhtaç Çocuk, Engelli, Şiddet Mağduru veya şiddete uğrama riski bulunan kadın, yaşlılık, yoksulluk risk haritasının yapılmasını, Çanakkale ilinin risk altındaki kesim veri tabanının hazırlanması amaçlanıyor.

Sosyal danışmanların ev ev dolaşarak sorunların tespiti ve çözümü noktasında önemli bir hizmet sunacaklarını belirten Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat "Bu proje de her ailenin bir sosyal danışmanı olacak diyoruz. Hala problemlerin çözümünde yetersiz kaldığımız alanlar var. Burada aile hekimliğinden farkımız şöyle; aile hekimliğinde vatandaş hekime giderek "rahatsızlığım var" diyor. Bu projedeki en ayırıcı fark ise sosyal danışmanlar ev ev dolaşıyorlar. Danışman aileye gidiyor ve biz ailelerin bir fotoğrafını çekiyoruz, sorunlarını tespit ederek, anında çözüm üretiyoruz" dedi.

AİLELERE REHBERLİK HİZMETİ EVDE SUNULACAK

Fırat, amaçlarının problemlerini çözme yeteneğini geliştirmiş birer aile dönüşümünü sağlamak olduğunu belirterek, "Problem çözme yeteneği gelişmiş bir aile, kendi yağı ile kavrulan bir ailedir. O ailenin içinde muhabbet, bereket, sevgi, saygı ve edep vardır. Problem çözme yeteneğini kaybetmiş ailede problemler olmaya başlamıştır. O problemler, sosyal, ekonomik, sağlık, eğitim, ensest ve şiddet olabilir. Bütün bunların sonucu geldikleri bizim istemediğimiz noktadır. Nedir? Şiddet, kadına, çocuğa, yaşlıya, engelliye şiddet. Toplumsal şiddet dediğimiz şey istemediğimiz bir nokta. Kadın cinayetleri, çocukların öldürülmesi, enseste giden sonuçlar istemediğimiz noktalar. Ama bu istemediğimiz noktalara gitmeden önce bizim problemleri aile içerisinde tanımamız ve orada çözmeye başlamamız lazım. Sahadaki uzmanlarımız o ailenin rehberi, yönlendirici, hem de rehabilite edici rolünü oynayacak. Hem de terapi dediğimiz aksayan yerleri düzeltecek" diye konuştu.

ASDEP Projesi Çanakkale’de Başlıyor

ASDEP Projesi Çanakkale’de Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim