• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Aşçılık programı öğrencileri, zeytinyağı eğitimi verildi

Aşçılık programı öğrencileri, zeytinyağı eğitimi verildi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Milas Meslek Yüksekokulu bünyesindeki aşçılık programı öğrencilerine yönelik, Zeytindostu Derneği tarafından...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Milas Meslek Yüksekokulu bünyesindeki aşçılık programı öğrencilerine yönelik, Zeytindostu Derneği tarafından zeytinyağı tadım eğitimi verildi.

MSKÜ Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Figen Çukur, yaptığı konuşmada, zeytinin Muğla yöresi için çok önemli bir ürün olduğunu belirterek, aşçılık bölümü öğrencilerinin zeytinyağının tadımının önemini vurguladı.

Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Demir ise ülkenin önemli bir zeytinyağı üreticisi olmasına rağmen bir çok bölgede zeytinyağının bilinmediğini söyledi.

Zeytindostu Derneği Genel Sekreteri Atilla Totoş da aşçılık bölümü öğrencilerinden çalışacakları mutfaklarda mutlaka kaliteli zeytinyağı kullanmalarını istedi. Muğla'da kaliteli zeytinyağı için farkındalık oluşturmak için çalıştıklarını ifade ederek, yöreden doğru yöntemlerle hasat edilen ve doğru yöntemlerle sıkılan zeytinyağının uluslararası pek çok yarışmada altın madalya kazandığını dile getirdi.

Cihan

Aşçılık programı öğrencileri, zeytinyağı eğitimi verildi

Aşçılık programı öğrencileri, zeytinyağı eğitimi verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim