• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Asansörler tehlike saçıyor

Asansörler tehlike saçıyor
Yıllardır kullanılan ve denetlenmeyen asansörler tehlike saçıyor. Çoğu asansör standartların dışında gelişi güzel yapıldığı için can ve mal güvenliği...

Yıllardır kullanılan ve denetlenmeyen asansörler tehlike saçıyor. Çoğu asansör standartların dışında gelişi güzel yapıldığı için can ve mal güvenliği açısından her an kazaya davetiye çıkartacak boyutta.

Terme Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi arasında "İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri" protokolü imzalandı.

ASANSÖRLER ALLAH'A EMANET

Çoğu apartmanda bulunan asansörün standartların dışında olmasına rağmen hala çalışmakta olduğu görüldü. Kamu binaları ve apartmanlardaki asansörlerin içler acısı durumu vatandaşların ne tür bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığı ise gözler önüne serdi. Apartmanlarda ekonomik nedenlerle asansörlerin bakımlarının ihmal edildiğini belirten apartman yöneticileri, asansörlerin denetlenmesi için destek istedi.

ASANSÖRLERİN GÜVENLİ HALE GETİRİLMESİ ŞART

2012 yılında çıkarılan asansör işletme ve bakım yönetmeliği çerçevesinde, asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılması zorunlu haline getirilmişti. Mevzuata göre, asansörlerin bakım ve güvenliğinden birinci derecede bina sahipleri ve bina yöneticileri sorumlu iken ikinci derecede sorumluluğun ise belediyelerde olduğu açıkça belirtiliyor. Bu nedenle asansörlerin periyodik kontrollerinin yerine getirilmesi için belediyelerin, bir muayene kuruluşu ile protokol imzalamaları ve asansör kontrollerinin yerine getirilmesini sağlamaları gerekiyor.

ETİKET UYGULAMASI YOK

2015 yılında denetlenen asansör sayısı ve yapılan işlemler ile ilgili kamuoyuna bir bilgi verilmezken, asansörler ise hala güvenliksiz bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Asansör denetimlerinde ise asansörün denetlendiğini gösteren kırmızı, sarı ve yeşil renkte etiketle kontrolün yapıldığı asansöre yapıştırılarak belirtilmesi gerekiyor. Terme ilçesinde hiçbir asansörde bu denetimi gösteren etiket yapıştırılmış değil.

Asansörler tehlike saçıyor

Asansörler tehlike saçıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim