• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Asansör Sektörü Çalışanları Sertifikalandırılıyor

Asansör Sektörü Çalışanları Sertifikalandırılıyor
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) işbirliğinde...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) işbirliğinde "Asansör Bakım Onarım Sınavları'nın ilki gerçekleştirildi.

2017 yılının Mart ayından itibaren belge zorunluluğu getirilen Asansör Bakım Onarım personelleri ile ilgili "Asansör Bakım Onarım Sınavları'nın ilki ATSO ve TOBB-MEYBEM işbirliğinde Antalya'da gerçekleştirildi. Antalya'da sınavların düzenlendiği merkezi ziyaret eden ATSO Başkanı Davut Çetin, Başkan Yardımcısı Mustafa İssi ve Meclis Üyesi Mustafa Yayla, sınav süreçleri hakkında bilgiler alıp, sınava giren çalışanlarla bir araya geldi.

Belgesiz çalışan başına 500 lira ceza

25 Mart tarihinden itibaren asansör bakım ve onarımında çalışanlar için belge zorunluluğu getirildiğine dikkat çeken Başkan Davut Çetin, "Odamız, Ocak ayında TOBB-MEYEM A.Ş. ile bir işbirliği protokolü imzaladı. Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğunun bulunduğu 19 meslekte sınav başvuru taleplerini ATSO MESEM'de toplamaya başladık. Bu süreçte teorik ve uygulamalı sınavları yetkilendirilmiş belgelendirme merkezi olan MEYBEM A.Ş. ile ATSO'nun koordinasyonunda gerçekleştirdik" dedi.

Uygulamaya giren mevzuat doğrultusunda inşaat sektörünün de içerisinde yer aldığı 40 meslekte Ocak ayından bu yana, asansör alanındaki mesleklerin de dahil olduğu 8 meslek dalında ise Nisan ayından itibaren "Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin ya da "Ustalık Belgesi'nin zorunluluk haline getirildiğini belirten Başkan Davut Çetin, bu belgelere sahip olmayan kişilerin ilgili sektörlerde çalıştırılamayacağını; çalıştırılması halinde işletmelere kişi başı

500 lira idari para cezası uygulanacağının da altını çizdi.

Asansör Bakım Onarım mesleğindeki belge zorunluluğunun Mart ayının sonunda başlayacak olması nedeniyle gelen talepleri değerlendirdiklerini ve 17 kişilik sınav talebi kapsamında teorik sınavların 17 Mart tarihinde ATSO'da, uygulama sınavların ise 18 ile 21 Mart tarihleri arasında uygulama sınav alanında gerçekleştiğini ifade eden Başkan Davut Çetin, "Belge zorunluluğunun bulunduğu inşaat, metal ve makine alanlarında da firmalardan çalışanların belgelendirilmesi için yoğun talepler alıyoruz. Bu mesleklerde de Nisan ayında ilk sınavları Odamız öncülüğünde gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"Bugüne kadar 132 kişiyi belgelendirdik"

Uygulamalı sınav alanını ziyaret ederek sınava girecek çalışanlarla bir araya gelen Başkan Davut Çetin, çalışanlara sınavlarında başarılar diledi. ATSO MESEM ile birlikte bugüne kadar 227 kişinin sınavlara katıldığını ve 132 kişinin sınavlarda başarılı olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandığını da belirten Başkan Davut Çetin, "Önümüzdeki günlerde bu sayı daha da artacak. Umarım sizlerde sınavlarınızda başarılı olarak bu konuda Antalya'da öncülük edeceksiniz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim