• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Asansör Güvenliği Türkiye’de %23, Kocasinan’da 70

Asansör Güvenliği Türkiye’de %23, Kocasinan’da 70
Başladığı her işi; kaliteli, zamanında, sağlam ve güvenli bir biçimde yapmak için yoğun gayret sarf eden Kocasinan Belediyesi, asansör güvenliğinde...

Başladığı her işi; kaliteli, zamanında, sağlam ve güvenli bir biçimde yapmak için yoğun gayret sarf eden Kocasinan Belediyesi, asansör güvenliğinde Türkiye geneline göre yüzde 328 daha fazla başarı elde etti.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, insanların sağlığına, huzuruna, mutluluğuna ve güvenliğine önem verdiklerini, bu nedenle asansör denetimi ve güvenli kullanımı konusunda son derece titiz çalıştıklarını söyledi.

Yaptıkları her işin, hazırladıkları her projenin insan odaklı olmasına özen gösterdiklerinin altını çizen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "İnsan canı ve güvenliği hiçbir değerle, parayla ölçülemez. Asansör, canımızı emanet ettiğimiz çok önemli bir parçadır. İnsanlar güvenerek bindiği asansörden emin olmalı. Asansörlerin bakımı, arızalanmaması için periyodik onarımı, yanlış kullananların dikkatinin çekilmesi ve halkın bilgilendirilmesi gibi birçok hususta çalışıyoruz. Asansörlerimiz sıhhatli, sağlam ve kaliteli olmalı" dedi.

Kocasinan Belediyesi sınırları içinde yer alan her türlü asansör denetimlerini Royal Cert isimli firma vasıtasıyla gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar," Kocasinan'da yaptığımız denetimlerle toplam 2 bin 348 asansörden yüzde 70'ine denk gelen bin 644 asansörümüzü güvenle kullanılabilir hale getirdik. Geri kalanların eksiklerinin tamamlanması için yoğun gayret gösteriyoruz. Resmi kaynakların yaptığı açıklamalarda Türkiye genelinde asansörlerin yüzde 77'sinin kullanılamaz, sakıncalı ve güvensiz ancak yüzde 23'ünün güvenli olduğu belirtiliyor. Bu rakamlar göz önünde bulundurulursa Kocasinan'daki asansörlerin Türkiye genelinden 3 kat daha güvenilir olduğu görülmektedir. Bu bizim için önemli bir başarıdır ama yeterli görmüyoruz. Biz bu rakamları 2016 yılında İnşallah yüzde 90'lara taşımayı hedefliyoruz. Vatandaşın sağlığı ve güvenliği için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Asansör denetimlerinde işi sıkı tutmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Asansör Güvenliği Türkiye’de %23, Kocasinan’da 70

Asansör Güvenliği Türkiye’de %23, Kocasinan’da 70

Asansör Güvenliği Türkiye’de %23, Kocasinan’da 70

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim