• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Asansör firması eleştirilere karşı kendini savundu!

Asansör firması eleştirilere karşı kendini savundu!
Mecidiyeköy'deki çok katlı rezidans inşaatında 10 işçinin hayatını yitirdiği asansör skandalında sert eleştiriler alan asansör firması eleştiriler karşısında kendini işte böyle savundu...

"İstanbul’da cumartesi akşamı Mecidiyeköy’deki çok katlı rezidans inşaatında meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan asansör kazası ile ilgili olarak yazılı ve görsel basında yer alan haberlerde, konuyla yakından ilgilenen duyarlı sayın parlamenterlerimizin açıklamalarında ve soru önergelerinde bazı yanlış bilgi ve yorumların yer aldığının görülmesi üzerine bu yanlışların doğrularının açıklanması gerekli görülmüştür"
Bu ifadeler, Mecidiyeköy'deki rezidans inşaatında yaşanan asansör faciası sonrası tüm gözlerin üzerine çevrildiği asansör firmasına ait. 

Firma, olayla ilgili eleştirileri cevaplayan bir yazılı açıklama yaparak kazanın yaşandığı asansörde 'paraşüt fren' sisteminin varlığını savundu.

O Asansör Halatsızdı!

Haberlerde söz konusu asansörün halat kopması sonucu düştüğü bilgisine yer verildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, inşaatta kullanılan hiçbir asansörde halat olmadığının altı çiziliyor.

Asansör, Raydan Çıkmadı!

Asansörün raydan çıktığı için düştüğü iddialarının da yalanlandığı açıklamada söz konusu asansörlerin raylı sistemle çalışmadıkları vurgulanıyor ve “hayatını kaybeden 10 işçi ile bir miktar malzeme taşıyan kabinin raydan çıkması da söz konusu olamaz.” ifadelerine yer veriliyor.

Asansörler Eski Değildi!

Rezidans inşaatında kullanılan asansörlerin Almanya'dan ithal edilerek İstanbul'da montajlarının yapılıp sıfır teslim edildiği bilgisinin paylaşıldığı açıklamada “Asansörlerin eski olduğu ve kiracının yüksek bedel ödememek için bu eski asansörleri kiraladığı” iddiaları yalanlanıyor ve 6 asansörden 4'ünün bozuk olduğu iddialarının da gerçeği yansıtmadığı ifade ediliyor.

Asansörlerin İşletim ve Denetiminden Kiracı Sorumludur!

Mecidiyeköy'deki rezidans inşaatında bulunan asansörlerin işletmesi ve güvenli çalışmasından yapılan sözleşme gereği kendilerinin değil kiracı firmanın sorumlu olduğunun belirtildiği açıklamada talep edilmesi durumunda personele eğitim verilmesi ve asansörlerle ilgili şikayet başvurusu yapıldığında arızanın giderilmesinden kendilerinin sorumlu olduğu vurgulanıyor. 

İlgili açıklamada “Sözleşmede yer almadığı halde, santiyede bulundurduğumuz iki teknik görevlimiz, mesai saatinden sonra meydana gelen kaza haberi kendilerine ulaştırıldığı için şantiyeye dönmüşlerdir.” bilgisine de yer veriliyor.

Kazanın meydana gelmesine yol açan sebebin bilirkişi raporlarından sonra belirlenebileceğinin vurgulandığı açıklamada Alman ortağı GEDA şirketi, dünyada bu asansörleri üreten en büyük üç şirketten biri olduklarının ve şirketin 80 yılı aşan tarihinde benzeri bir kaza bulunmadığının altını çiziyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim