• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Arzum’un yüzde 49’luk hissesi satıldı

Elektrikli küçük ev aletleri sektörünün önde gelen üreticilerinden Arzum Elektrikli Ev Aletleri şirketinin yeni ortağı, hızlı büyüyen şirketlere yatırım yapan Mediterra oldu.

Mediterra, 2008 yılından itibaren Arzum hisselerinin yüzde 49’unu bünyesinde bulunduran Ashmore Group iştiraki Turkish Household Appliance’dan Arzum hisse payını satın aldı.

SATIN ALMALARLA BÜYÜYECEK


Mediterra Capital Kurucu Ortağı Ahmet Faralyalı, Arzum’un sektörde lider konumuna oturmuş, ürün kalitesini en üst noktaya çıkararak müşterilerinin güvenini kazanmış, kuvvetli bir yönetici kadrosu oluşturmuş firma olduğunu ifade etti. Faralyalı, “Bu kuvvetli platform ile önümüzdeki dönemde ürün gamını daha da genişleterek ve e-ticaretteki hızlı büyümede liderlik yaparak pazar payını arttıracağız. Diğer büyük fırsatın seçilecek uluslararası pazarlarda yeni Arzum başarıları yaratmak olduğuna inanıyoruz. Son olarak, stratejik satın almalar yolu ile yeni büyüme kulvarları açacağız” şeklinde konuştu. Bu satın almayla Türkiye’de ilklerden birini gerçekleştirdiklerini söyleyen Faralyalı sözlerine şu şekilde devam etti: “Girişim sermayesi sektörü Türkiye‘de genç bir sektör ve fonların satış yapma örnekleri sınırlı. Ashmore’un ortak olduğu dönem içerisinde Arzum cirosunu ikiye katlamayı başarmış. Ashmore ve Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ile birlikte, sektörün en kuvvetli yönetici ekibini oluşturmuşlar. Bu noktada bayrağı devretmeleri bence çok normal.”

BORSAYA AÇILACAK


Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ise Ashmore ile yaptıkları ortaklıktaki ana hedeflerinin şirketlerini kurumsallaştırmak, uluslararası pazara çıkmarmak ve Arzum markasını borsaya taşımak olduğunu ifade etti.

Kolbaşı, “Geçtiğimiz 5 yılda, kurumsallaşmak ve uluslararası pazara çıkmak hedeflerimize ilişkin olarak somut adımlar attık. Yeni ortağımız Mediterra ile önümüzdeki dönemde Arzum’u global bir marka yapmayı ve borsaya taşımayı arzu ediyoruz. Arzum, son yıllarda Türkiye pazarında lider. Bir sonraki aşamada, gerek tasarımı gerek teknolojisi ile yepyeni ürünleri tüketicilerle buluşturarak uluslararası pazarlarda da benzer başarıları yakalamayı arzu ediyoruz. Sonrasında da hedefimiz, zamanı geldiğinde yarattığımız değeri borsada diğer yatırımcılarla paylaşmak. Mediterra’nın genç ancak çok tecrübeli bir ekibi var. 25 yatırımda yönetim kurulu üyeliği tecrübeleri var; 12’si Türkiye’de 13’ü Türkiye dışında olmak üzere. Gerek uluslararası pazarlarda büyüme konusunda, gerekse strateji ve finansal yönetim konusunda katkı sağlamalarını bekliyorum” diye konuştu.

5 yılda ciroyu ikiye katladı

GİRİŞİM sermayesi fonlarının genelde kendilerine beş yıllık hedefler koyduklarını belirten Murat Kolbaşı, “Biz de 2008-2013 yılları arasındaki ortaklığımız süresince, Ashmore ile birlikte ciromuzu ikiye katladık ve Arzum’u marka olarak daha iyi bir yere taşıdık. İleriye dönük olarak, önümüzdeki süreçte Mediterra’nın bilgi ve tecrübelerinden de faydalanarak ikinci bir başarı hikayesi yazmayı arzu ediyoruz” dedi. Kolbaşı’nın paylaştığı bilgilere göre Arzum, 2012 yılsonu verilerine göre, yüzde 15 pazar payı ile lider konumda bulunuyor ve Türkiye dışında 4 kıtaya yayılan 30’a yakın ülkede yer alıyor.

www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim