• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

ARÜ’nün Kale Ve Kuleler Projesi Uygulanmaya Başlandı

ARÜ’nün Kale Ve Kuleler Projesi Uygulanmaya Başlandı
Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından sunulan ve Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) "Doğrudan Faaliyet Destek Programı" kapsamında kabul edilen, "Ardahan...

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından sunulan ve Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) "Doğrudan Faaliyet Destek Programı" kapsamında kabul edilen, "Ardahan Kale ve Kuleleri Belgesel Film Projesi" kapsamında ARÜ'lü akademisyenler arazi çalışmalarına başladı. Uygulanmaya başlanan proje ile Ardahan ili sınırları içerisinde bulunan kale ve kuleler belgeleniyor.

ARÜ'lü akademisyenler Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük, Yrd. Doç. Dr. Sami Patacı ve Rektör Basın Danışmanı Öğr. Gör. Turgay Kural'dan oluşan proje ekibi, gerçekleştirdikleri toplantı sonrası yol haritası oluşturarak arazi çalışmalarına başladı. Projede Ardahan ili genelindeki Kura Nehri ve yan kollarının kanyon biçimli derin vadilerinin orta kesimlerinde kuruldukları dönemin stratejik ve askeri açıdan önemli hâkim tepe ve sırtları üzerinde bulunan kale ve kule yapıları belgeleniyor. Aynı zamanda arkeolojik ve tarihi açıdan öneme sahip olan diğer yapıların belgesel sinema türünde kaydedilmesi ve yapıların envanterinin çıkarılıp özelliklerinin anlatılarak tanıtım kitapçığının hazırlanması planlanıyor. Bu bağlamda, ilk araştırma ve belgelemeyi Kazan Kale'de gerçekleştiren ARÜ ekibi, rölöve ve plan çıkarma çalışmalarının ardından Kazan Kale'nin video görüntülerini ve fotoğraflarını çekti.

Ardahan Kale ve Kuleleri Belgesel Sinema Filmi Olacak

Önümüzdeki günlerde, tarihsel süreç içerisinde günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış tüm yapıların hava kamerası (fly cam) ile görüntülerini almayı planlayan ARÜ'lü akademisyenler, gerekli dokümanların toplanmasının ardından bir belgesel sinema filmi oluşturarak çalışma kapsamında elde edilecek fotoğraf, plan ve rölevelerin yer alacağı bir fotoğraf albümü ve bilgi kitapçığı oluşturulacak.

ARÜ’nün Kale Ve Kuleler Projesi Uygulanmaya Başlandı

ARÜ’nün Kale Ve Kuleler Projesi Uygulanmaya Başlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim