• BIST 9439.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

ARÜ’den Göleli Peynir Üreticilerine Eğitim

ARÜ’den Göleli Peynir Üreticilerine Eğitim
Koordinatörlüğü Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından yürütülen ve 2014-2016 yılları arasında Avrupa Birliği Bakanlığı, Ulusal Ajansı Erasmus+...

Koordinatörlüğü Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından yürütülen ve 2014-2016 yılları arasında Avrupa Birliği Bakanlığı, Ulusal Ajansı Erasmus+ Programı tarafından desteklenmeye değer görülen, "Çiftlik Peynirlerinin Korunması ve Pazarlanması" projesi kapsamında Ardahan ilindeki çiftçilere ve peynir üreticilerine yönelik geleneksel peynir üretim metotları ile ilgili eğitimlere Göle ilçesinde başlandı.

Projede, ARÜ'lü akademisyenler Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal proje yürütücüsü olarak, Yrd. Doç. Dr. Sebahat Şeker ise araştırmacı olarak görev aldı.

Proje kapsamında Yrd. Doç. Dr. Sebahat Şeker, Göleli üreticilere projenin tanıtımını gerçekleştirdikten sonra, gıda güvenliği, hijyen ve geleneksel peynir üretimi hakkında bilgiler verdi. Ardahan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Göle Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden de temsilcilerin katıldığı eğitim programı, Göleli peynir üreticileri ve çiftçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Karslı peynir üreticilerinin de ilgi gösterdiği eğitim dört gün sürecek. Eğitim programı kapsamında, çiftçi ve yerel peynir üreticilerine; süt işleme, peynir üretimi, çiftlik peyniri üretim metotları, çiftlik peyniri üretim teknolojileri ve ekipmanları hakkında bilgi ve tecrübeler sunularak, eğitim sonrası katılımcılara sertifika verilecek. ARÜ'nün öncülüğünde gerçekleştirilen uluslararası projede, Ardahan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği'nin yanı sıra; İspanya'dan Farmhouse Cheese and Dairy Producers European Network (FACE), İtalya'dan Slow Food Italy, Makedonya'dan ise Slow Food Bitola gibi kurum ve kuruluşlar yer alıyor. Proje kapsamında, ARÜ'lü akdemisyenler, Ardahan'da gerçekleştirilen eğitimlerin ardından Karslı çiftçilere ve peynir üreticilerine yönelikte eğitim programları düzenleyecek.

ARÜ’den Göleli Peynir Üreticilerine Eğitim

ARÜ’den Göleli Peynir Üreticilerine Eğitim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim