• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

ARÜ’de Dış Politika Ve Küresel Gelişmeler Ele Alındı

ARÜ’de Dış Politika Ve Küresel Gelişmeler Ele Alındı
Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Genç Gelecek Kulübü tarafından "Milletvekillerimiz Konuşuyor" isimli bir konferans düzenlendi.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Genç Gelecek Kulübü tarafından "Milletvekillerimiz Konuşuyor" isimli bir konferans düzenlendi.

"Türkiye'nin Orta Doğu Politikaları" konulu konferansın konuşmacısı Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz oldu. 24 Aralık 2015 Perşembe günü gerçekleştirilen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürkan Doğan ile Prof. Dr. Orhan Söylemez, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Alper Karadağ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hürriyet Çimen, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük, Posof MYO Müdürü Öğr. Gör. Cemalettin Ayvazoğlu, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Öğr. Gör. Kemal Yazıcı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı, akademik ve idari personeller ile çok sayıda öğrenci katıldı.

"Ardahan Üniversitesi Şehrimizin Yüz Akıdır."

Ardahan'ın günümüzde daha iyi bir noktaya gelmeye başladığını ve bu açıdan Ardahan Üniversitesi'nin önemli bir örnek olduğunu hatırlatan Milletvekili Yılmaz, "Üniversitemizin yeni yerleşkesini görünce Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'la gurur duydum. Siz öğrencilerimizle gurur duydum. Zira üniversitemiz şehrimizin yük akıdır. Üniversitemiz siyaset üstü bir yerdir." diyerek, üniversitemizin Ardahan başta olmak üzere bölgemize ve ülkemize değerli katkılar sunan bir bilim merkezi olduğunu ifade etti.

"İki Kutuplu Dünyadan Çok Aktörlü Bir Dünyaya…"

Geçmişte iki kutuplu dünyanın bir soğuk savaş yaşadığını ve günümüzde ise uluslararası alanda rol oynayan aktörlerin çeşitlendiğini hatırlatan Milletvekili Yılmaz, küresel çapta yaşanan değişimleri 2000 yılından itibaren meydana gelen çeşitli gelişmeler ve örnekler ışığında ele alarak, "Dünyadaki değişim büyük devletlerin dışındaki aktörlerin ortaya çıkması ve bunlarla yapılan mücadeleler üzerine kuruludur. 11 Eylül saldırılarından itibaren dünyada çeşitli değişimler oldu. Örneğin ilk defa terör Amerika'nın göbeğinde 3 binden fazla insanı teslim almıştı. O zamanki ABD yönetimi Afganistan'da Taliban adlı grubu hedef aldı. ABD'nin Afganistan işgali nedeniyle Taliban ve diğer gruplar dünyanın çeşitli yerlerine yayıldı. Öte yandan büyük güçler zayıf devletler üzerinde egemenlik yarışına başladı. O esnada Avrupa Birliği'nin tekrar toparlanma süreci başlarken, ABD hâkimiyet alanını genişletme politikasını uyguladı. Rusya yeniden güçlü olma politikasına yöneldi. Diğer taraftan Çin ekonomisi ve nüfusu ile büyük bir güç oldu. Ekonomik anlamda Hindistan, Japonya ve Güney Kore gibi ülkeler dikkat çekti. Sonuç olarak dünyanın şuanda geldiğimiz nokta itibariyle ekonomik ve siyasi alanda çok çeşitli kutupları var." diye konuştu. Ayrıca Milletvekili Yılmaz, ekonominin canlı olduğu Afrika ülkelerinde toplumların bölünmüş bir halde yaşamaları nedeniyle siyasi istikrarın olmadığını sözlerine ekledi. Milletvekili Öztürk Yılmaz, konuşmasına dinleyicilerden gelen sorular ile devam etti.

Programda bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, kendisi gibi Anadolu'nun en ücra köylerinden birisinde doğmuş ve Türkiye'de önemli noktalara ulaşmış Milletvekili Yılmaz'ı tebrik ederek, "Milletvekili profilinin değişmesini mutluluk ile seyrediyorum. Ardahan'ın suyunu içmiş, toprağında yaşamış bir insan... Bu mevkilere, siyasi partilerin desteği ile değil, kendi tırnaklarıyla kazarak gelmiş olması gerçekten önemli… Ülkemiz aydınlık bireyleriyle güçlü olacaktır." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ın teşekkür belgesi takdimi ve katılımcıların toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi.

ARÜ’de Dış Politika Ve Küresel Gelişmeler Ele Alındı

ARÜ’de Dış Politika Ve Küresel Gelişmeler Ele Alındı

ARÜ’de Dış Politika Ve Küresel Gelişmeler Ele Alındı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim