• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Artvinliler, maden için yer tespiti çalışmasına izin vermedi

Artvinliler, maden için yer tespiti çalışmasına izin vermedi
Artvin'in Cerattepe mevkisinde yapılması planlanan madencilik çalışmaları kapsamında yer tespitinin yapılacağı duyumunu alan bölge halkı olaya tepki...

Artvin'in Cerattepe mevkisinde yapılması planlanan madencilik çalışmaları kapsamında yer tespitinin yapılacağı duyumunu alan bölge halkı olaya tepki gösterdi. Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit ile tartışan grup, alanın karlı olmasından dolayı işlem yapılamadığına dair tutanak alarak bölgeden ayrıldı.

Artvin Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit ve şirket yetkililerinin jandarma ekipleriyle maden yapılmak istenen bölgeye çıkarak alan tahsisi yapmak istedi. Duyumu haber alan yöre halkı yer tahsisi durdurmak için Cerattepe'ye çıktı. Bölgeye ulaştıklarında bölge müdürü Mehmet Sedat Ecevit ve maden şirketi yetkililerinin jandarma nezaretinde yer tespit çalışması yaptığını gören vatandaşlar, çalışmaları engelledi.

Bölgede işlem yapılmadığına dair yazılı kağıt isteyen vatandaşlar, teminat alana kadar şirket yetkililerinin bölgeden ayrılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Uzun süren tartışmaların ardından, vatandaşlara, "Cerattepe bölgesi maden sahasına gelinip yerlerin karla kaplı olduğunu görüldüğünden yer tespiti yapılamamıştır." yazılı belge verildi. Artvin Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit ve Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan'ın imzaladığı belgeyi teslim alan vatandaşlar, yetkililerin bölgeden ayrılmasına izin verdi.

Cerattepe'ye çıkamayan yaklaşık bin 500 kişi ise valilik önünde toplanarak slogan attı. Cerattepe'den gelerek konvoy eşliğinde şehre inen grup alkışlarla karşılandı. Daha sonra Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, alandaki toplanan insanlara bir konuşma yaptı.

Karahan; "Maden şirketi başka bir yoldan, arkadan dolanarak Cerattepe'ye çıkmış ve yer tespiti yapma girişiminde bulunmuştur. Aldığımız duyum üzerine gerçeği öğrenmek için Cerattepe'ye çıktık. Orman Bölge Müdürü, şirket yetkilileri, orman bölge müdürlüğünden bir kaç şef, sivil kıyafetli bir kaç jandarma görevlisi bu havada yer teslimi için Cerattepe'ye gitmişler. Biz de her iki taraftan önlerine çıkıp bölgede ne yaptıklarını ve bunun emrinin nereden geldiğini sorduk. Onlara yasal sürecin devam ettiğini ve yer teslimini yapamayacaklarını anlattık. Zaten geri dönmek zorunda kaldılar. Onlardan bir tutanak aldık." dedi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'da olayı Meclis gündemine taşıdı. Olayların yaşandığı sırada milletvekili Uğur Bayraktutan, Meclis'te açıklama yaparak olacak olaylardan Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun sorumlu olacağını kaydetti.

Artvinliler, maden için yer tespiti çalışmasına izin vermedi

Artvinliler, maden için yer tespiti çalışmasına izin vermedi

Artvinliler, maden için yer tespiti çalışmasına izin vermedi

Artvinliler, maden için yer tespiti çalışmasına izin vermedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim