• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Artvinliler Hizmet Vakfı'ndan Hopa'ya iki yeni hizmet

Artvinliler Hizmet Vakfı'ndan Hopa'ya iki yeni hizmet
İstanbul'da kurulan Artvinliler Hizmet Vakfı, Artvin'e yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ekledi.

İstanbul'da kurulan Artvinliler Hizmet Vakfı, Artvin'e yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Vakıf, Hopa ilçesinde 24 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde büyük zarar gören Hopa Atatürk Ortaokulu'na bir mekateknik laboratuvar ile 14 Mart ilkokula özel sınıf donatımını gerçekleştirdi.

Laboratuvar ve sınıfın açılış törenine Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Başkanı yardımcısı Ahmet İskender, Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Akyürek, İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Hakan Bekâr, Başkan yardımcısı Akın Varan, yönetim kurulu üyesi Ferhan Çelik, okul müdürleri, okul aile birliği başkanı ve yönetim kurulu ile öğretmenler katıldı. Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan açılışta yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "İlçenin Kaymakamı olarak amacımız, sokakları, yolları, köprüleri düzeltmek elbetteki görevimizdir. Okulları da düzeltmek, eğitime katkı sağlamak çok daha önemlidir. Gelecek nesilleri iyi bir şekilde yetiştirmek, kaliteli nesilleri yetiştirmek için onlara zemin hazırlamak da çok önemlidir. Bu kervana Artvin hizmet Vakfı da katıldı. Bugün burdalar. Biz de bugün burdayız. Ancak kalıcı değiliz. Ama Artvinli olarak onlar her zaman burada kalacaklardır. Ben huzurlarınızda Vakıf başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da yardımları devam edecektir."

Hopa'da sel felaketinin üzerinden 4 ay geçtiğini, Hopa tarihinin ötesinde Türkiye tarihinin en büyük selini yaşadığını kaydeden Kaymakam Özkan, şunları dile getirdi: "Öyle kolay bir sel değildi. Metrekareye toplamda 12 saat hesabıyla 255 kg yağış aldık. Birçok yerlerde sel olduğu dediğimiz yerlerde 70-80 kg yağış metrekareye düşüyor. Biz burda 255 kg yağış aldık ve bunu da yarım saatte aldık. Tek şansımız yağışın gündüz olmasıydı. 560 iş makinesi 1260 personelle 15 gün çalıştık. Bütün yollarımızı, elektriğimizi, suyunu mevcut altyapıları en azından sosyal hayatı engellemeyecek hale getirdik. Bundan sonra rötuşlarımız var. Okullarımız mesela. Artvin Hizmet Vakfı gibi bir kuruluşumuz yardımcı oldu. Merkezi hükümetten ciddi manada kaynak aldık. Her tarafta sel olmasına rağmen bütün okullarımızı eylülün sonunda zamanında açtık. Bütün okullarımızı onararak, tamir ederek açtık. Dolayısıyla şu ana kadar geldiğimiz kısıma söz deyimiyle hastayı ayağa kaldırdık. Bundan sonra giyindireceğiz, kuşandıracağız bundan sonra rötuşlarını yapacağız. Yalnız köy yollarımızın, mahalle yollarımızın onarımı devam ediyor. Bahara kadar da bitiririz."

İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı başkanı Hakan Bekâr, 1993 yılından beri vakıf olarak Artvin'e birçok alanda yaptıkları hizmet ve yardımlara bir yenisini daha Hopa ilçesine eklemenin mutluluğu yaşadıklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Yaklaşık 3 -4 ay önce Hopa'da yaşanan sel felaketi dolayısıyla daha önce yapmış olduğumuz bir takım aynı yardımların devamında Sayın Hopa Kaymakamımızla istişare ile neticesinde yardımların devamını eğitime katkı şekilde yapmamız yönünde karar aldık. Atatürk Ortaokulu'nun laboratuvarı ve 14 Mart İlkokulu'nda Down sendromu çocuklar için özel sınıf yapmamız istendi. Biz Vakıf olarak bunların masraflarını üstlendik. Gelirken akülü ve manuel sandalyeler de getirdik. Yaklaşık 20 bin ilköğretim öğrencisine online sistemde Vakfımızın sitesi üzerinden kurduğumuz eğitim portalından 20 bin öğrenci ve öğretmenin faydalanması için bir çalışma yaptık. Üniversite talebelerine vakıf olarak 10 yıldan beri burs şekilde destek veriyoruz. Ancak ilkokul talebelerine de destek olma ihtiyacını hissettik. Hizmetimiz devam edecektir."

Artvinliler Hizmet Vakfı'ndan Hopa'ya iki yeni hizmet

Artvinliler Hizmet Vakfı'ndan Hopa'ya iki yeni hizmet

Artvinliler Hizmet Vakfı'ndan Hopa'ya iki yeni hizmet

Artvinliler Hizmet Vakfı'ndan Hopa'ya iki yeni hizmet

Artvinliler Hizmet Vakfı'ndan Hopa'ya iki yeni hizmet

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim