• BIST 9548.09
  • Altın 2491.609
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.5514
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Artvin’in 95. Kurtuluş Yıl Dönümü Tekkeköy’de Kutlandı

Artvin’in 95. Kurtuluş Yıl Dönümü Tekkeköy’de Kutlandı
Tekkeköy Artvinliler Derneği tarafından organize edilen "Artvin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95.Yıl Dönümü Etkinlikleri" Tekkeköy Kutlukent Düğün...

Tekkeköy Artvinliler Derneği tarafından organize edilen "Artvin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95.Yıl Dönümü Etkinlikleri" Tekkeköy Kutlukent Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'a düzenlenen gece için teşekkür eden Tekkeköy Artvinliler Dernek Başkanı Başağa Meydan, "Bizleri bu aksam burada bu anlamlı gecemizde yalnız bırakmayan, desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen, her zaman ve her platformda yanımızda olduğunu bizlere hissettiren Tekkeköy Belediye Başkanımız Sayın Hasan Togar'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu akşam ki gibi hep bir arada olmak aynı duyguyu paylaşmak bizleri bir arada tutuyor. Bu duygu ve düşüncelerle Artvinimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıl dönümü milletimize ve bütün Artvinli hemşehrilerimize kutlu olsun" dedi.

BAŞKAN TOGAR: "TARİHİ DESTANLARLA DOLU BİR MİLLETİZ"

Artvin'lilerin düşman İşgalinden kurtuluşunun 95.yıl dönümünde konuşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Artvinli hemşehrilerimiz de o zor dönemlerde bütün ülke sevdalıları gibi ülkemizin düşman işgalinden kurtulabilmesi için cefakarca, fedakarca ülkesi ve milleti için düşmanla gözlerini bile kırpmadan mücadele ederek üzerinde 95 yıldır birlik beraberlik içinde yaşadığımız bu güzel vatanımızı bizlere armağan etmişlerdir" diye konuştu.

Başkan Togar şöyle konuştu: "Tekkeköy ilçemiz birçok kültürün beşiği olarak tarih öncesinden bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Paleolitik dönemden itibaren yerleşmenin var olduğu bilinen Tekkeköy İlçemiz M.Ö. 600.000-10.000 yıllarına kadar dayanmaktadır. Selçuklular Anadolu'ya yerleşmeye başladığı zaman bölgeyi Türklere ve İslamiyet'e açmak için Türk velisi Şeyh Yusuf Zeynuddin buraya göndermiş ve tekke kurdurmuştur. 1399'da Tekkeköy Osmanlı egemenliğine geçmiştir. Osmanlılar döneminde Türkler ve Bizans döneminden kalma Rum halkı barış içerisinde yaşamıştır. Binlerce yıldır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan ilçemiz şimdide içinde bizim zenginliğimiz olarak tabir ettiğimiz etnik kökenli hemşehrilerimizle beraber huzur ve barış içinde yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Tekkeköy İlçesi olarak biz içimizde barındırdığımız birçok etnik kökenli vatandaşlarımız ile beraber ülkemize ve milletimize sahip çıkıyoruz."

Artvin’in 95. Kurtuluş Yıl Dönümü Tekkeköy’de Kutlandı

Artvin’in 95. Kurtuluş Yıl Dönümü Tekkeköy’de Kutlandı

Artvin’in 95. Kurtuluş Yıl Dönümü Tekkeköy’de Kutlandı

Artvin’in 95. Kurtuluş Yıl Dönümü Tekkeköy’de Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim